Hae
Koivulan Emäntä

Elämäntaparemontti alkaa tammikuussa

Tammikuu… Se tarkoittaa uutta vuotta, uutta alkua, uusia haasteita ja uusia mahdollisuuksia. Ainakin tavallaan. Toivottavasti. Tammikuun tuomien mahdollisuuksien innoittamana olen päättynyt ottaa itseäni TAAS niskasta kiinni ja aloittaa jälleen kerran elämäntaparemontin. En siis eroa  mitenkään muista keskiverto suomalaisista. Tammikuussa aloitetaan perinteisesti elämäntaparemontti, ostetaan jäsenyys lähikuntosalille ja hehkutetaan facebookissa kesäkunto 2018 vai 2030? Innostus uuteen elämäntapaan loppuu viimeistään huhtikuulla. Ainakin useammalla, jos uskoo kuntosalien kävijätilastoja.

Salikengät / nike

Omalla kohdalla toivon ettei näin käy, vaan saan otteen 4 vuoden takaisesta elämästäni. Elämästä ennen poikia. Elämästä, jolloin havittelin fitnesskuntoa… muahhaha, eiku ihan oikeesti! Kyllä, se oli vielä ennen Ässän raskautta tavoite tai oikeammin haave. Kävin salilla viitenä päivänä viikossa, harrastin hyötyliikuntaa, lenkkeilin ja söin terveellisesti. Nyt kun minua katsoo, ei uskoisi minun olleen vielä 3,5 vuotta sitten todella hyvässä kunnossa ja fitnesslavojen olevan mahdollisia. Tällä hetkellä tarvittaisiin suoranainen ihme, jotta pääsisin takaisin samaan pisteeseen. Tosin fitnesslavat eivät enää ole tavoite, enkä haikaile sen ajatuksen perään.

Nyt tavoitteena on terveellinen elämä. Tavoitteena on hyvinvoiva, onnellinen ja terve Kati. Siihen tarvitaan liikuntaa, terveellinen ruokavalio, muutaman kilon karistus, kadonneen itsetunnon metsästys ja hieman hyväksyntää. Täysin realistinen ole tavoite. Nyt täytyy vain ottaa itseä niskasta kiinni ja löytää se kadonnut motivaatio takaisin. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta asenteella mennään ja pidetään sormet ristissä.

Urheilupaita Nike

Jotta muutos olisi pysyvä, elämäntaparemontti aloitetaan pikku hiljaa. Totutellaan uuteen tapaan olla ja elää. Liian suuri muutos kerralla ei ole pysyvä, ei ainakaan minulla. Ja tavoitteena on pysyvä muutos. Ensimmäinen askel elämäntaparemontissani on liikunta. Tavoitteena on lisätä arki- ja hyötyliikuntaa sekä lihaskuntoa parantavan salitreenin aloitus. Joulukuussa aloitin elämäntaparemonttini suunnittelun, joten hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Ensimmäinen askel liikunnan aloituksessa on oikeanlaiset varusteet.

Uudet varusteet

Salille on kiva lähteä uusissa vaatteissa. Onhan ne salihommat tavallaan välineurheilua. On jos jonkin näköistä asustetta, vaatetta ja kenkiä. Muoti vaihtuu kaksi kertaa vuodessa, joten uutta piristystä kyllä löytyy. Jos salivaatteet näyttää hyvälle, istuu päälle, niin mikäs siellä salilla on käydessä. Jos vaatteet ovat epämukavat, eikä niissä tunne oloaan kotoisaksi, niin ei sinne salille edes tee mieli lähteä. Joten täysin perusteltua elämäntaparemontin edessä ostaa uudet salikamat. Joten ihan ensimmäiseksi kävinkin tammikuun alennusmyynneistä ostamassa itselleni uudet salivaatteet. Tämän jälkeen vasta aktivoin salikorttini. Asiat siis tärkeysjärjestyksessä…

Arki- ja hyötyliikunnasta tein mukavampaa icebug-kengillä sekä kunnon toppahousuilla ja -takilla. Kyllä minä olen jo sen verran vanha, että minusta on hauskempaa olla ulkona, kun ei tarvitse pelätä liukastumista tai paleltumista. Kaikki matkat taittuu nyt mukavasti kävellen. Pulkkameässäkin tämä äiti viihtyy, kun ei ole heti 10 minuutin jälkeen aivan jäässä. Ja lapset tykkää.

Liikunta / nike Uudet salivaatteet

Liikunnasta hyvä olo

Kuten jo totesin, monet suomalaiset aloittavat tammikuussa uuden liikunnallisen harrastuksen. Niin kuin minäkin. Tai oikeammin palasin takaisin sinne salille, joka on ollut tauolla nyt vuoden. Mutta kylläpä se salille lähtö tuntui hankalalle! Mieli yritti keksiä jos minkälaista tekosyytä, miksi sinne salille ei voisi lähteä. Olisi siivottavaa, ruoka-ajat lapsilla, omat syömiset ja kauppaankin olisi ennätettävä. Tekosyitä!

Onneksi kuitenkin olin vahva ja pääsin salille. Sillä jo ensimmäisen kerran jälkeen valtasi hyvä olo. Liikunnan riemu löytyi, kun ensimmäisen väsymyspiikin yli oli päästy. Treenin jälkeen lihakset maitohapoilla oli mahtava mennä saunaan. Se raukeus! Oih! Illalla uni tuli nopeasti ja unen laatukin taisi olla parempi? Ainakin koin oloni erittäin levänneeksi.

Kuitenkin toisellakin kerralla salille lähtö tuntui vaikealle vaikka tiedostin miten hyvä olo sieltä tulee. Kolmannella kerralla oli hieman helpompaa vaikka edelleen mieli yritti keksiä tekosyitä miksi salille lähtö kannattaisi jättää väliin. Vasta viidennellä kerralla en malttanut odottaa, koska mies tulee töistä kotiin olemaan lasten kanssa ja minä pääsen salille. Jospa tämä nyt olisi se uusi alku?

Nyt on lähdetty liikkeelle. Seuraavaksi pitäisi alkaa katsomaan mitä sinne suuhun pistää. Se tulee olemaan vaikeaa, sillä olen todella perso herkuille. En vain pysty niitä vastustamaan! Mutta ehkä yritän herkutonta helmikuuta? Sehän on vuoden lyhin kuukausi. Tätä täytyykin pohtia. Vielä en lupaa…

 

Kati

 

2 kommenttia

  1. Henna / Pölyä Pinnoilla kirjoitti:

    Tsemppiä!! ❤❤ Varmasti pystyt tähän! 💪💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *