Hae
Koivulan Emäntä

Salted caramel herkkupallot

Viime vuonna hurahdin kaikkeen missä on salted caramel. Suolaisen ja makean täydellinen kombinaatio sopii niin hyvin minun suuhuni. Huono puoli tuossa taivaallisen herkullisessa yhdistelmässä on, että se on älyttömän kaloripitoinen. Ja sehän ei sovi sitten millään tähän minun uuteen elämäntapaan. Tai ei ainakaan niin usein nautittuna kuin haluaisin. Joten aloin kehittelemään terveellisempää versiota tästä herkusta ja syntyi nämä herkulliset vegaaniset ja gluteenittomat salted caramel herkkupallot.

Salted caramel pallot

Salted caramel herkkupallot

2dl kivettömiä kuivattuja taateleita

1dl kookoshiutaleita

1dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2rkl vaahterasiirappia

1,5tl vanilja aromia

1-2rkl vettä

sormisuolaa

Keitä taateleita n. 15 minuuttia pehmeäksi. Jäähdytä ja anna kuivaa. Ota keitinvettä talteen n. 1-2rkl. Kun taatelit ovat jäähtyneet ja hieman kuivuneet riko niiden rakenne esim. tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja sekoita massa hyvin. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai vaahterasiirappia. Kun massa on tasainen, pyörittele siitä palloja. Tästä määrästä tulee n. 12 palloa. Pyöritä pallot vielä kookoshiutaleissa ja laita jääkaappiin maustumaan. Säilytä palloja jääkaapissa.

Salted caramel snack balls

VINKKI: Kokeile laittaa veden tilalle vahvaa kahvia tai espressoa. Saat ihanan kahvin aromin. Tai korvaa vaahtera siirappi sulatetulla suklaalla. Tämä on erittäin helposti muunneltavissa oleva perusohje, joten eikun kokeilemaan omia suosikkimakuja!

Salted caramel snack balls

Nämä pallot tekivät meillä aivan extra nopeasti kauppansa. Meidän teini ei aluksi uskonut, ettei palloissa ole lainkaan sokeria. Kyllä rakas lapseni, myös terveellisesti saa aivan mielettömiä herkkuja. Perusohjeella tehdyissä palloissa on 80kcal/pallo.

 

Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *