Hae
Koivulan Emäntä

Herkkujen himoissa vai herkuton helmikuu?

Herkkulakko on tottakai elämäntaparemontin yksi osa-alue. Herkuttelu ja laihduttaminen eivät nyt yksinkertaisesti vain sovi samaan yhtälöön. Kuten tuhannet suomalaiset viettävät herkutonta helmikuuta, niin yritän minäkin. Paino sanalla YRITÄN sillä tiukkaa tekee. Herkkujen himo tuntuu toisinaan aivan liian ylivoimaiselle.

Popcorn juustokakku

Kun yrität olla herkkulakossa tuntuu, että joka puolella on herkkuja. Menet minne päin vain, aina törmää johonkin ihanaan suussa sulavaan herkkuun. Aivan kuin ne seuraisivat sinua. Ilmestyvät juuri silloin, kun yrität olla ilman. Houkuttelevat lipsumaan päätöksestä. Kuinka helppoa se olisi. Toisinaan jopa tuntuu, että herkut puhuttelevat. ”Tule ja maista!” ”Ei pieni maistiainen pahaa tee…”

Kauppareissut on ihanaa kidutusta. (Taidan olla jonkin asteinen masokisti.) Herkkuja on joka paikassa! Siis joka paikassa! Niitä on ripoteltu ympäri kauppaa, ihan vain kiusatakseen herkuntonta helmikuuta viettäviä ihmisressukoita. Kaupassa katse hakeutuu huomaamatta herkkuhyllyille. Onko ilmestynyt uutuusmakuja? Jos se on vain kausimaku, niin sitä pitää kyllä ottaa. Eihän sitä tiedä, jos sitä ei enää huomenna ole. Suosikkisuklaatani on vain yksi levy jäljellä?!? Onko sen valmistus lopetettu? Ehkä minun pitäisi varmuuden vuoksi ostaa se pois? 

Salted caramel pallot

Yksi kauppareissu kerrallaan yritän selvitä. Jokainen kauppareissu, jolta ei lähde mukaan karkkipussia, jäätelöpakettia taikka vasta paistettuja pullia olen ylittänyt itseni. Olen selviytynyt voittajana taas yhdestä kauppareissusta.

Kyllä, olen onnistunut viimeisen kolmen vuoden aikana kehittämään itselleni vakavan laatuisen sokeririippuvuuden. Olenhan minä aina ollut perso makealle, erityisesti kaikelle suklaasta tehdylle ja juustokakuille. Ne ovat aina olleet kompastuskiveni. Mutta nyt se on päässyt muodustamaan riippuvuudeksi. Kärsin vieroitusoireista, joista pahimpia ovat psyykkiset oireet. Ärtyminen, kiukuttelu sekä itkuherkkyys on astellut elämään. Päivä päivältä ne onneksi tuntuvat helpommille. 

PS. Yläkuvassa olevan popcorn-toffee-juustokakun ohje julkaistu blogissa 20.10.2017.

5 kommenttia

 1. tuulanneli kirjoitti:

  Herkkujen himo on meille kaikille tuttua! Minulla meni tammikuu todella loistavasti ilman näkyvää sokeria. Nyt olen jatkanut samoilla linjoilla mutta nyt tekee mieli hyvää!

  Yritän vielä sinnitellä ainakin viikon, katsotaan sitten mitä tapahtuu.

  • Kati kirjoitti:

   Ihan loistavaa! Toivon totisesti, että pystyn itsekin sokerista hieman irtaantumaan. Mutta vaikeaa se on.

 2. Julia kirjoitti:

  Siis herkkulakko on kyllä paha! Karkkilakko menee vielä, mutta että ei saisi syödä mitään herkkuja? Ei onnistuisi minulta 😄

  • Kati kirjoitti:

   En kyllä tiedä onnistuuko multakaan. Vajaa viikko menty ja mä oon kuin tulisilla hiilillä. Mutta jokainen päivä on voitto.

 3. Elina //Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Minusta ei ole herkkulakkoon. Olen päättänyt, että yritän päästä irti sitten joskus kun tuo lapsi alkaa nukkua ja elämä helpottaa.. Nyt on jostain haettava sitä jaksamista tähän hetkeen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *