Hae
Koivulan Emäntä

Äidin synttärikakku – Lakumutakakku

Tänä vuonna äidin synttärikakku maistuu lakulle ja suklaalle. Kaksi suurinta intohimoani yhdessä. Saa nähdä mitä kakusta tulee. Ainakin teini suhtautuu kakkuun erittäin varauksellisesti. Kuulemma lakukakku JEES, suklaakakku JEES, mutta laku yhdistettynä suklaaseen… ei ehkä paras ideani. Minun synttärit, minun kakkuni, minun valintani. Ja minähän sen kakun leivon, eli kunhan on omaan mieleeni, ei muulla niinkään väliä. Jääpähän minulle enemmän syötävää, jos muut ei tykkää. Olen suunnitellut valmistaa suussa sulavan lakumutakakun syntymäpäiväkahveille.

Lakumutakakku

Lakumutakakku

4 kananmunaa

4dl sokeria

200g voita

4dl vehnäjauhoja

1 1/2dl kaakaojauhoja (van hauten)

2tl vaniljasokeria

n. 3dl pehmeitä lakuja

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pingota 26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sipaise reunoille kevyesti voita, jotta kakun saa helposti irti vuoasta.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Pilko lakut pieniksi paloiksi. Riko kananmunat yksitellen kulhoon, riko rakenne. Lisää sokeri kevyesti vatkaten. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää lakupalat taikinaan. Kääntele, mutta älä vatkaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Keskusta saa jäädä hieman löysäksi. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

LakumutakakkuLakumutakakku

Kakusta tuli meidän perheessä ehdottomasti hitti. Maku yhdistelmä oli aivan loistava. Juuri meidän perheen makuun. Sovimme jo, että tätä kakkua valmistetaan uudestaan jo seuraavana viikonloppuna ja silloin käytetään kakussa aitoa suklaata kaakaojauhon sijaan, jotta saadaan vielä täyteläisempi maku.  Tai sitten tuunaamme meidän suosikki mutakakku -reseptiä lakuilla. Lisäksi kakku olisi voinut jäädä hieman pehmeämmäksi keskeltä, joten seuraavalla kerralla lyhennetään paistoaikaa tai vähennetään uunin lämpötilaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *