Hae
Koivulan Emäntä

Takaisin mukavuusalueelle – OOTD legginsit ja tunika

Legginsit eivät ole housut! Tunika ei ole paita! Ei ole, ei. Legginsit on legginsit ja tunika on tunika. Yhdessä ne tekevät aivan täydellisen kokonaisuuden. Ainakin minun mielestä ja sehän on tärkeintä. Kun vaatteet tuntuvat päällä mukaville ja ne miellyttävät itseä, niin itseluottamus kasvaa ja hyvä olo huokuu myös ulospäin.

Tunika ja legginsit Tunika ja legginsit Tunika ja legginsit

Minulla on aina ollut ongelma vartaloni kanssa. Pelkään näyttää sitä. En halua pukea vartalon myötäisiä vaatteita tai sellaisia, jotka tuovat ”kurvit” esille. Nuorena löysin mustan voiman. Musta antaa anteeksi paljon. Se illuusion hoikemmasta vartalosta, mikä sopii epävarmalle naisen alulle paremmin kuin loistavasti. Over size paidoista ja farkuista tuli minun trademark. Niissä koin oloni mukavaksi ja osasin olla oma itseni.

Hieman alle kolmikymppisenä aloin löytämään itseluottamusta. Minusta alkoi kuoriutua aikuinen nainen, joka ei voi kulkea aina koko mustissa. Vaatekaappini alkoi löytää värejä. Mekot, hameet ja jopa vartalon myötäiset vaatteet alkoivat ottaa tilaa kaapistani. Olin tyytyväinen itseeni ja treenattuun ulkomuotooni. Sitten tulin raskaaksi ja kaikki muuttui.

Tunika ja legginsit Tunika ja legginsit

Iän karttuessa ja raskauksien myötä painoa on alkanut kerääntyä. Herkuttelu ja liian vähäinen liikunta ei ole edesauttanut tilannetta lainkaan. Päin vastoin, olen päätynyt noidan kehään. Paino ei laske, tulee morkkis ja sitä helpotetaan herkuttelulla sohvan nurkassa. Erittäin tervettä. Liikkumattomuutta selittelen ajan puutteella, ruuhkavuodet. Selityksiä ja selityksiä.

Koska en ole tyytyväinen itseeni ja häpeän ulkomuotoani, haluan piiloutua. Sitten löysin tunikat ja legginsit. Ne ei purista, eikä kiristä. Ne eivät paljasta jokaikistä makkaraa. Ne piilottavat heikkouteni ja voin olla taas itseni. Ja onhan jotkut tunikat ja legginsit aika pirun makeita, vai mitä. Leikkimielinen minäni sekä rakkaus akkareihin on ainakin aivan rakastunut näihin R/H studion Mickey & magic laatikkotunikoihin. Enkä ole ainut, näitä ihanuuksia on nähty ihan Hollywoodissa saakka. Ja näin tunikat ja over size on taas in.

Kyllä, over size on minun juttuni jälleen kerran ja se on ihan okey. Ehkä vielä joku päivä tunnen oloni hyväksi myös farkuissa ja vartalon myötäisessä pikkumustassa. Mustasta minä en luovu, en ainakaan makkaroita paljastavissa vaatteissa.

11 kommenttia

 1. unipallero kirjoitti:

  Mun mielestä mukavuusvaatteissa ei ole mitään pahaa, päinvastoin! 🙂 Tuo sun tunika ainakin on aivan ihanan näköinen, ja sopisi mun vaatekaappiini täydellisesti. Olen itse 23-vuotias toimistotyöntekijä, joten legginssit voitavat farkut mun mielessäni 100-0. Kun istuu valtaosan päivästä, farkut tuntuvat ihan älyttömän epämukavilta. Mukavampi on olla joogahousuissa <3

  Kun taas puhutaan kehonkuvasta ylipäänsä, kannattaa tähdätä tietoisesti itsensä hyväksymiseen. Mä olen ollut todella ylipainoinen jo kymmenen vuotta, ja vasta lähivuosina olen alkanut olla sinut oman kehoni kanssa. Koostin jokin aika sitten omaan blogiini listan upeista pluskoon vaikuttajista, jotka ovat mun esikuviani. Käy ihmeessä tutustumassa heihin, jos vaikka saisit itsekin hieman itsevarmuutta heidän kauttaan! 🙂
  https://notsodamnmainstream.blogspot.fi/2018/01/4-bodypositive-vaikuttajaa-joita.html

  Kaikkea hyvää sulle <3

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos ihanasta kommentistasi ja rohkaisusta. Olenkin käynyt vakoilemassa sinun blogia olenkin jutun lukenut. Aivan mahtava. Näiden vaikuttajien toimesta olen itsekin alkanut olemaan hieman rohkeampi. Ja suostun jopa silloin tällöin kuvattavaksi. Tosin valokuvissa olen aina oman mukavuusalueeni ulkopuolella.

   En tiedä onko tämä ikäkysymys vai mikä, mutta minun ikäpolven (HUI! +35 vuotiaat) mielestä leggarit eivät ole housut. Ja niistä olenkin saanut kuulla kuittailua. Mutta pääasia, että minä viihdyn.

   Ihanaa kevättä <3

 2. Isivuosi kirjoitti:

  Eikös ne itsestä hyvältä tuntuvat ja näyttävät vaatteet ole juuri parhaat?
  Vielä kun me ihmiset opittaisi oikeasti sisäistämään se, ettei ulkonäkö ole ainoa tai edes tärkein asia.

  • Kati kirjoitti:

   Niinpä! Tähän yritän pyrkiä, mutta kyllä tämä maailma vain on aika ulkonäkökeskeinen vaikka näennäisesti muuta yrittää väittää. Ehkä joku päivä?

 3. Minna kirjoitti:

  Leggingsit on just parhaita! Itekin arvostaa mukavuutta paljon enemmän nykyään kun joskus nuorempana. Tykkään kans tosi paljon R/H vaatteista! 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Ikää kun on tullut tarpeeksi, niin motto on muuttunut ”mukavuus ennen kaikkea”, kun ennen ”kuhan näyttää hyvälle, muulla ei väliä”. Noi R/H vaatteet on kyllä todella mahtavia. Juuri tarpeeksi erilaisia, mutta kuitenkin tuttuja ja turvallisia. 🙂

 4. Anu / Say It Anyway kirjoitti:

  Minäkin valitsen mieluummin töihin sukkahousut ja mekon kuin farkut ja paidan. Aina haaveilen uusista mekoista 🙂 R/H:n vaatteet on ihania ja erityisesti tuo Mickey-mekko on ostoslistallani!

  Kotona puolestaan hengailen yleensä jumppatrikoot päällä, niin ei tule liikaa herkuteltua 😀

  • Kati kirjoitti:

   Kotivaatteena jumppatrikoot on kyllä ihan huiput. Tää mickey-mekko on kyllä ihana ja NIIIN mukava päällä.

  • Kati kirjoitti:

   Tästä Mickey-mekosta on kyllä tullut mun ehdoton suosikki. Saattaa toki olla jotain tekemistä sen kanssa, että olen aina rakastanut akua… 😀

   Jumppatrikoon ja collari taikka t-paita on ihan parhaat kotivaatteet.

 5. Joanna Sormunen kirjoitti:

  Minäkin tykkään tunikoista ja legginsseistä. Ehkä kaikkein eniten kuitenkin tunikoista ja jegginsseistä, semmoisista jotka näyttävät farkuilta mutta ovat pehmeämpää kangasta. Ne ovat niin mukavia jalassa ja tunikka peittää sitten kaiken epämukavan.

  • Kati kirjoitti:

   Jegginsit ovat kyllä kanssa supermukavat ja pidän myös niistä. Tällä hetkellä niitä ei kuitenkaan omasta kaapista löydyi kuin yhdet. Voisi kyllä kevääksi vaihtojegginsit hommata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *