Hae
Koivulan Emäntä

Viikon ruokavinkki: Tomaatti-broileripasta

Meidän perheen suosikkiruuat tulevat Italialaisesta keittiöstä, jossa tomaatti, valkosipuli, tuoreet yrtit lumoavat tuoksullaan. Täyteläistä ja mausteista, juuri meidän makuun. Pastat ovat helppo ja nopea valmistaa ja tämän vuoksi ne sopivat loistavasti arkiruuaksi. Yksi parhaimmista arjen pastaruuista on tomaatti-broileripasta, joka valmistuu alle 30 minuutissa.

Tomaatti-broileripasta

Tomaatti-broileripasta

neljä annosta

400g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

400g tomaattimurskaa

100g maustamatonta tuorejuustoa

1 punasipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rasia kirsikkatomaatteja

mustapippurirouhetta

tuoretta basilikaa

täysjyvä spagettia

suolaa

öljyä

Ota broilerin fileesuikaleet huoneen lämpöön lämpiämään. Laita spagetin keitinvesi kiehumaan ja lisää siihen hieman suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää spagetti ja keitä kunnes on kypsä. Pilko punasipuli pieneksi, murskaa valkosipuli. Laita broileri kypsymään kuumalle pannulle, jossa on n. ruokalusikallinen öljyä. Ruskista hetken aikaa. Mausta mustapippurilla. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Kaada tomaattimurska ja lisää hieman vettä, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää tuorejuusto ja anna sen sulaa kokonaan hieman sekoittaen. Hauduta vielä sen aikaa, kunnes spagetti on kypsää. Kaada spagetti lävikköön ja valuta vedet pois. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja kaada takaisin kattilaan. Lorauta tilkka öljyä spagetin joukkoon. Sekoita spagetti ja kastike keskenään. Leikkaa tomaatit sopivan kokoisiksi lohkoiksi ja lisää pastan päälle. Koristele vielä tuoreilla basilikan lehdillä. Tarjoile esim. patongin kanssa.

Tomaatti-broileripasta

Tämän pastan saa helposti muutettua maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Tuorejuuston voi korvata esimerkiksi kookoskermalla, jolloin vettä ei tarvita lainkaan tai käyttämällä Oatlyn maidotonta tuorejuustoa. Gluteenittomaksi saa valikoimalla gluteenittoman pastan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *