Hae
Koivulan Emäntä

Kevätvaatteet testissä

Takki ja housut vai haalari? Vaikea kysymys, ainakin näin äidin näkökulmasta. Kummassakin on omat hyvät puolensa. Ässän valinta olisi ehdottomasti takki ja housut. Vain pikkuvauvat pitää haalareita. Äiti ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut asiasta. Viime keväänä vastaus olisi ollut ehdottomasti haalari, mutta nyt päätin antaa Ässällä periksi. Varsinkin, kun kirpparilta löytyi ihana uusi Mini Rodinin pingviinitakki ja vielä halvalla. Sulo Vilénin sanoja lainatakseni: ”ostin kun halvalla sain.” Näin Ässä sai äidiltä periksi ja sai takkinsa.

Nyt piti löytää vielä housut. Ajatuksena oli etsiä takkiin sopiva tuulen- ja vedenpitävät kuorihousut ja tietenkin halvalla. Tämä kuitenkin osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Jos löytyi edulliset housut, niin ei ollut sopivaa kokoa. Jos taas löytyi oikea koko, niin hinta ei sopinut budjettiin.

Lopulta housuiksi valikoitui Sellon Sembaloista Polarn o. Pyretin softshellhousut. Housuista en ole kovin vakuuttunut miten toimivat vilkkaan kolmivuotiaan käytössä. Myyjä kuitenkin vakuutti housujen olevan hyvin kulutusta kestävät ja hylkivän vettä.

”Tuulenpitävät ja tihkunkestävät softshell-housut sopivat loistavasti kaikenlaiseen ulkoiluun. Pue mukavan kapeat ja joustavat housut esimerkiksi välitunneille tai puisto- ja pyöräretkille. 100 % polyamidia.” (lähde: Polarn o. Pyret)

Kuraleikkeihin tarvitsee kurahousut joka tapauksessa, niin täyttä vedenpitävyyttä ei housuilta vaadita. Kuorihousut olisivat olleet enemmän minun mieleen, mutta myyjä vakuutti sofshellhousujen sopivan paremmin meidän tarkoitukseen eli pyöräilyyn ja aktiiviseen ulkoiluun, koska joustavat sekä istuvat paremmin lapsen päälle. Koska housut olivat hyvässä tarjouksessa ja ”halvalla sai”, niin päädyimme nappaamaan housut testiin.

Uudet vaatteet polttelivat Ässää kaapissa. Ne olisi pitänyt saada heti käyttöön, mutta säät eivät olleet suotuisia kevätvaatetestiin. Pääsiäisen pyhinä saimme maistaa hieman jo kevään tunnelmia ja poika pääsi testaamaan uusia vaatteitaan. Ei ole poika koskaan pukenut ulkovaatteita päälleen niin nopeasti kuin nyt. Ennätysajassa vaateet olivat päällä ja oltiin valmiina testaamaan miten vaatteet toimivat ulkona.

Housuissa on hyvät säädöt, joten ne istui täydellisesti hoikalle pojalle. Housuja pystyy kuminauhan ansioista säätää vyötäröltä hyvin, eikä henkseleitä näin ollen kaipaa. Kapeiden lahkeiden vuoksi housujen alle ei mahdu kuin leggarit tai ohuet collagehousut, mutta tarviiko muuta?

Takki ja housut olivat oiva valinta. Liikkuminen helpottui huomattavasti, kun vaatteet istuivat napakasti päälle. Pyörätestissä sain todisteen haalarin kömpelyydestä ja piti myöntää softshellhousujen olevan ehdottomasti paras valinta aktiiviseen menoon. Kevään edetessä saadaan nähdä miten vaatteet todellisuudessa kestävät kulutusta hiekkaleikeissä ja metsäretkillä. Ainakin muutamat kaatumiset pyörällä kestivät hyvin. Tihkusateessa Ässä pysyi kuivana, eikä pienet tuulenpuuskat haitanneet. Täytyy kyllä myöntää, että onhan nämä mielettömän hyvännäköiset.

Minkä ikäisenä teillä on siirrytty haalarista takkiin ja housuihin? Entä onko kokemuksia softshellvaatteiden kestävyydestä / toimivuudesta leikki-ikäisellä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *