Hae
Koivulan Emäntä

Kotona pitää olla lapsi tai muuten ei ole kivaa

Kolmivuotiaan ajatuksen juoksu on ihmeellinen. En voi kuin ihmetellä ja toisinaan naureskella meidän mahtavan kolmivuotiaan jutuille. Hänestä on kasvanut oivaltava tarinan kertoja, joka ammentaa juttunsa havainnoimalla ympäristöään. Joka päivä tulee uusia oivalluksia ja kysymyksiä elämästä. Kysymykset vaativat aina vastauksen sekä perustelut ja niitä jankataan niin kauan, että pojan uteliaisuus on täysin tyydyttynyt. Kiperiin kysymyksiin vastaillessa saan mahdollisuuden pohdiskella omaa maailmankuvaa sekä suhtautumista ympäristöön.

Tällä hetkellä meidän kolmivuotiaan suurin ihmetys on perhesuhteet. Millaisia perheitä kenelläkin on tai jos ei ole perhettä lainkaan? Suurta ihmetystä aiheuttaa perheet, jotka poikkeavat meidän ydinperheestä. Viimeksi tänään pyörälenkillä kävimme keskustelun perhesuhteista.

”Äiti minne tuo moottoripyörä menee?” Ässä tiedustelee ja osoittaa kevaria ajavaa nuorukaista.

”Se menee varmaan kotiin.” Vastaan.

”Meneekö se sinne ruokkimaan lapsiaan? Niillä on varmaan jo nälkä.” Ässä jatkaa. Minua alkaa hieman naurattaa.

”En usko, että tuolla pojalla on lapsia vielä.”

”Mutta kyllä sillä pitää olla kotona lapsia. Ei se muuten voi mennä kotiin.” Ässä vastaa.

”Luulen, että tuo poika on se lapsi. Hän on varmaan saman ikäinen kuin sun isosisko, eikä hänellä ole lapsia.” Selitän, johon Ässä tuhahtaa minulle takaisin hyvin napakasti:

”Onhan sillä mut, mä olen lapsi!”

”No, mutta ethän sä ole sun isosiskon lapsi vaan pikkuveli. Sä olet mun ja isin lapsi.” Yritän vielä selittää.

”Mutta olen mä myös siskon lapsi. Kaikilla pitää olla lapsi, ei kotona muuten ole kivaa.” 

”Se on aivan totta. Kotona olisi todella tylsää, jos ei olisi lapsia.” Vastaan kikattaen.

Vielä ei ole meidän kolmivuotias oikein ymmärtänyt, että kaikki ”isot” ihmiset eivät ole aikuisia. Eikä kaikilla aikuisilla ole lapsia. Ihmetystä aiheuttaa myös, jos toinen vanhemmista puuttuu. Tämä aiheuttaakin toisinaan hauskoja tilanteita, kun Ässä utelee ventovierailta ihmisiltä lapsista.

Tällaisia mietteitä meillä tänään. Miten teillä on keskusteltu erilaisista perheistä? 

Kati

PS. Jos haluat pysyä paremmin mukana menossa, niin kannattaa kirjautua Koivulan emännän seuraajaksi instassafacebookissatwitterissä sekä YouTubessa. Pyrin tuottamaan kaikkiin kanaviin hieman erilaista sekä monipuolista sisältöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *