Hae
Koivulan Emäntä

Täyttävä gluteeniton välipalapannari

Taas uusi viikko lähti käyntiin. Uusi viikko tuo mukanaan koulutehtäviä, kirppistelyä sekä kevätmessuja. Vauhdikas ja toiminnan täyteinen viikko tulossa. Eli sama meno jatkuu, kuin viikonloppuna, joka oli täynnä ohjelmaa. Remontointia, sisustussuunnitelmia ja Tupperware kutsuja. Joo-o, kyllä luit aivan oikein, TUPPERWARE kutsuja. Niitä vielä ihan oikeasti järjestetään!

Kotikutsut ovat petollisia. Hyvä ystävä kutsuu, et voi olla menemättä. Paikalle saapuu esittelijä, joka yrittää tienaa hieman taskurahaa myymällä esittelemiään tuotteitaan. Vaikka kutsuilla ei koskaan ole ostopakkoa, niin silti velvollisuudentunteesta tulee ostettua jotakin. Täytyyhän yrittäjää tukea. Tilausten mukaan emäntäkin saa pienen tuotepalkkion itselleen.

Miten ihmeessä päädyin tällaisille kutsuille? No, ihan yksinkertaisuudessaan: Silmun kummitäti järjesti kutsut, emmekä olleet sairastelukierteen vuoksi nähneet PIIIITKÄÄÄN aikaan. Joten pakko oli mennä päivittämään kuulumisia. Kotikutsujen tärkein asia onkin ystävien tapaaminen ja kahvittelu. Esittely on vain syy kokoontua yhteen.

Onneksi Tupperware on sellainen tuotemerkki, että sen tuotteille on oikeasti käyttöä, joten niitä tilaa yleensä ihan mielellään. Nyt kutsut tuli hyvään saumaan, kun meidän leikkuulaudat ovat tulleet tiensä päähän ja säilytysrasioita on mystisesti kadonnut miehen mukana hänen työpaikalleen. Tuote-esittely herätti muitakin ostotarpeita, mutta onneksi järki voitti. Tai no, lompakon rahatilanne. Tämä onkin kotikutsujen negatiivinen puoli. Esittely saa tuotteet näyttämään sille, että niitä muka tarvitsee, mutta kun saat tilauksen kotiin, huomaat ettet oikeasti tarvitse niitä mihinkään. Tai tuotteen käyttö jää muutamaan kertaan.

Kutsuilla oli kuitenkin hauskaa. Lapset viihtyivät, aikuiset pääsi juoruilemaan. Bonuksena vatsan sai täyteen herkkuja sekä kahvihampaan kolotus tuli tyydytettyä. Eli juuri se mitä kutsuilta odotin saavutettiin. Viikonlopun kruunasi onnistunut välipalapannari ja upea ulkoilusää.

Gluteeniton välipalapannari

Koko perheelle maistuva gluteeniton pannari syntyy helmipuurosta. Tästä ohjeesta tulee uunipellin kokoinen pannari.

8dl maitoa

2dl perunasuurimoita

suolaa

1rkl voita

Laita maito teflonpinnoitteeseen kattilaan ja kiehauta. Lisää perunasuurimot kiehuvaan maitoon. Keitä hiljalleen 8-10 minuutttia koko ajan sekoittaen. Kun puuro on hyvin saostunut, ota pois liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä muutama minuuttia. Mausta suolalla ja voilla.

4 kananmunaa

5dl maitoa

2,5dl gluteenitonta jauhoseosta

1tl kanelia

2tl vaniljasokeria

50g sulatettua voita

1-2 omenaa

1-2 banaania

(sokeria)

Kun puuro on hieman jäähtynyt lisää joukkoon munat, maito, jauhot, kaneli sekä vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vielä lopuksi sulatettu voi ja sekoita. Anna taikina turvota puoli tuntia. Sillä aikaa kun taikina turpoaa pilko omena ja banaani pieneksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele pilkotut hedelmät taikinan päälle, halutessasi ripottele päälle vielä kanelia ja sokeria. Kuumenna uuni 225 asteikseksi (kiertoilmauuni 185-200 asteiseksi) ja paista pannaria alatasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile pannari mansikoiden kanssa.

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille! 

Kati

Seuraathan minua jo facebookissa ja instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *