Hae
Koivulan Emäntä

Täydellinen avokadopasta

Kasvisruuat ovat sellaisia, joita en ole oikein koskaan oppinut tekemään. Oikeammin osaan tehdä (olenhan opiskellut joskus muinoin kokiksi), mutta en vain saa sijoitettua niitä meidän ruokalistaan. Sitä jotenkin kuvittelee, etteivät pelkät kasvikset täytä vatsaa. Ihminen on sekasyöjä, joten se tarvitsee lihaa.Kummallisia ajatuksia ihmiselle muodostuu. Viime vuosina meillä on pikkuhiljaa lisätty kasviksia entistä enemmän ruokaan ja yritetty muuttaa ruokavaliota kasvispainotteisemmaksi. Yksi ateria kerrallaan ajatuksella. Ensin tuli muutama kasvis, sitten lisäkesalaatit ja nyt kokonaiset kasvisateriat. Kasvisruoista suurimmaksi hitiksi meillä on muodostunut kasvisosekeitot ja avokakadopasta.

Meillä on tehty useita erilaisia versioista avokadopastasta, mutta yksi versio on muodostunut perheemme ehdottomaksi suosikiksi. Se maistuu koko perheelle, erityisesti niille pienemmille. Tämän pastan ehdoton valtti on helppous ja nopeus, joten se sopii loistavasti arkiruoaksi.

Avokadopasta

3-4 syöntikypsää avokadoa

1 lime

1 punasipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rasia kirsikkatomaatteja

mustapippuria

pecorinojuustoa (korvaa tarvittaessa vegaanisella parmesanilla)

Tee pastakastike valmiiksi tarjoilukulhoon. Pilko punasipuli ja valkosipuli hyvin pieneksi. Purista limen mehu. Halkaise  avokadot pituussuunnassa ja poista kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiva sisus lusikan avulla kuoresta. Lisää mustapippuria maun mukaan. Sekoita ainekset hyvin, halutessasi voit hieman muussata taikanamaiseksi. Pese ja halkaise tomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Raasta lopuksi pinnalle pecorinojuustoa. Voit sekoittaa pastan kastikkeen joukkoon tai tarjoilla erikseen. Meillä lapset haluavat itse sotkea kastikkeen ja spagetin omalla lautasella, niin meillä tarjoillaan erikseen.

VINKKI: Jättämällä pecorinojuuston tai korvaamalla sen vegaanisella versiolla eli varmesaanilla saat pastasta vegaaninen. Gluteenittomaksi saat valikoimalla gluteenittoman pastan.

Mikä on teidän suosikkikasvisruoka? Miten usein teillä syödään kasvisruokia?

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *