Hae
Koivulan Emäntä

Synttärit tulossa? – 6 vinkkiä mitä tarjota lastenkutsuilla

Meillä Silmun 1-vuotissynttärit oli ja meni. Haikein mielin hyvästelimme vauvavuoden. Enää tässä talossa ei ole vauvaa. Tämän äidin kurkkua kuristaa. Tässäkö tämä sitten nyt oli? Ei, ei ollut. Nyt meillä on valloittava taapero, joka oppii joka päivä kaikkea uutta ja saa kaikki perheenjäsenet rakastumaan joka päivä, aina vain enemmän ja enemmän.

Silmun synttäreitä emme ole vielä päässeet juhlistamaan. Ja niitä saammekin vielä hetken odotella, koska remontti. No, hyvää kannattaa odottaa ja onpahan meillä aikaa suunnitella kattausta. Eli jotain positiivista. Päätimme myös lyödä kolme kärpästä yhdellä iskulla ja juhlistamme Silmun synttärit, tuparit sekä äitienpäivän samalla kertaa. Eli monta juhlaa yhdessä, mikä tarkoittaa, että meidän pitää järjestää ehkä astetta speliampaa tarjottavaa.

Viime viikolla pääsin Lapsimessujen järjestämään bloggaajien iltaan Valion koekeittiölle. Illan aiheena oli lastenkutsut, mikä sopi aivan täydellisesti tälle kriiseilevälle äidille. Illan aikana sain monta loistavaa vinkkiä meidän tuleville kutsuille. Seuraavien reseptien pohjalta tulee koostumaan juhlien menu. Toki kaikkiin resepteihin tulen miettimään sen oman kosketuksen ja koostan reseptit juuri meidän näköiseksi. Näimä reseptit ovatkin siinä mielessä aivan ihania, että ovat helposti muokattavissa jokaiseen makuun sopivaksi.

Olemme tarjoilleet toisinaan synttäreillä salaatteja ja ne ovat aina olleet hitti. Joten emme aio tehdä tällä kertaa poikkeusta ja salaatteja tullaan näkemään myös näissäkin juhlissa. Tällä kertaa olemme varautuneet myös lapsille maistuvaan salaattiin ja teemme popcorn-cheddarsalaatin.

Minun ihan suosikki-ideoista lastenkutsuille on nämä lasten juusto-hedelmäkupit. Ihanaa ja terveellistä naposteltavaa. Erityisesti meidän sormiruokailija pitää kaikista sellaisista ruoista, joita on helppo itse syödä käsin ja nämä ovat juuri sellaisia. Kuppien valmistaminen käy nopeasti, joten ehdottomasti näitä nähdään meidän 1v. synttäreillä ja tupareissa.

Ilmat alkavat olla nyt sen verran lämpimät, joten näissä juhlissa grilli tulee olemaan kuumana. Joten kalahamppareita, makkaraa ja kasvisvartaita saadaan suoraan grillistä.

Valion uudet fabriikkijäätelöt ovat luikerrelleet sydämeeni. Ihania makunystyröitä kutkuttavia makuyhdistelmiä. Täydellisiä aikuiseen makuun. Ja sopivat näihin leikkimielisiin jäätelökakkuräjähdyksiin. Minä en ole koskaan ollut täytekakkujen ystävä, joten sellaista ei meillä tälläkään kertaa synttäreillä nähdä.

Letut ovat aina ihania. Jos sää sallii, meillä herkutellaan ulkona muurikkaletuilla. Mutta jos ilma on sateinen, rakennellaan ihanat lettuleivokset. Näissä nähdään rahkavaahtoa, mansikoita, vadelmia ja kermavaahtoa. Takuuvarma hitti.

Juhlat ilman mokkapaloja eivät ole juhlat. Joten viimeisenä tarjolle tulee suussa sulava mokkapalakakku. Täydellinen tummapaahtoisen kahvin kanssa.

Näiden kaikkien herkkujen lisäksi tulee paljon muutakin. Mutta mitä, sitä en vielä tiedä. Ainakin smoothie- ja juustokakkuja on toivottu, joten varmasti sellaiset valmistuvat meidän keittiöstä. Ehkä huomenna lapsimessuilla saan lisäideoita tarjottaviin ja koristeluihin.

Mitkä ovat olleet teidän lastenkutsujen hittiherkut?

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *