Hae
Koivulan Emäntä

Raikas mango-passionjuustokakku

Juustokakut ovat aina olleet intohimoni. Rakastan tehdä niitä ja erityisesti rakastan syödä niitä. Päivän parhaat hetket ovat, kun olen saanut kummankin lapsen yhtäaikaa päiväunille ja jääkaapissa on juustokakkua. Kuppi kuumaa kahvia nautittuna kakkupalan kanssa kruunaa äidin omanajan ja auttaa jaksamaan taas iltaan. Tämä on parempaa kuin päiväunet.

Erilaiset raikkaat kakut maistuvat kesänjuhlissa sekä päiväkahveilla. Raikkaus saattaa huijata terveellisyydellä vaikka todellisuudessa juustokakut ovat aikamoisia kaloripommeja. Itsetehtynä näistä ihanista kakuista voi saada melko terveellisiä tekemällä hyviä valintoja, kuten vähentämällä sokeria tai jättämällä kokonaan pois, valikoimalla rasvattomat tuotteet sekä käyttämällä oikeita hedelmiä. Eli kyllä sen kakkupalan saa ihan hyvin sovitettua sinne ruokavalioon.

Mango-passionjuustokakku

Pohja:

1pkt digestive keksejä (gluteeniton)

0,5dl mangososetta

Täyte:

5 passionhedelmää

500g rahkaa

250g tuorejuustoa

250g kermaa

3 liivatelehteä

tilkka vettä

vaniljasokeria

Päällinen:

4 passionhedelemää

1dl mangososetta

tilkka vettä

5 liivatetta

Kakku mahtuu 20-22cm irtopohjavuokaan, jolloin kakusta näyttävän korkea. Pinnota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Murskaa keksit joko pussin sisälle esim. kaulimen avulla tai käytä blenderiä. Sekoita keksimurut ja mangosose tiiviiksi massaksi. Paine irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Halkaise passionit kaavi lusikan avulla hedelmäliha siivilään. Paseeraa passion hedelmät, jotta saat siemenet erotettua joukosta. Siemeniä voit käyttää päällisessä. Notkista juusto ja yhdistä paseerattu passionin sekä rahkan kanssa. Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi ja nostele joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Purista 3 liivatetta hyvin ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hetkeksi ja valmista päällinen.

Paseeraa halutessasi passionit, mutta jos haluat käyttää päälliseen myös siemenet, niin murskaa hedelmäliha hyvin. Sekoita mangososeen kanssa yhteen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Purista loput 5 liivatetta hyvin ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana päällisen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada päällinen täyteen päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään n. 4-6 tunniksi. Kakku on parasta seuraavana päivänä. Koristele kakku esimerkiksi suklaapaloilla tai karambolalla ja halkaistuilla passionhedelmillä.

Tämä kakku on taivaallisen kevyt ja raikas. Helppo ja nopea valmistaa, eikä voi mennä pieleen. Yllätä äiti tällä ihanalla kakulla äitienpäivänä. Varmasti ihastuu.

Terveisin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *