Hae
Koivulan Emäntä

Talon laajennus etenee – Remonttifiilistelyä

Neljä viikkoa remonttia takana. Nyt alkaa hajottaa. Jatkuva meteli, pöly, väliaikaiset nukkumajärjestelyt, oman rauhan ja sähköjen ajoittainen puuttuminen alkaa tehdä tehtävänsä. Meillä kotona ei ole koskaan aikaisemmin riidelty näin paljon. En enää yhtään ihmettele miksi talon rakennusta tai laaja-alaista remontointia pidetään parisuhteiden tuhona. Mutta kyllä tämän kestää, varsinkin kun nyt lähdimme lasten kanssa evakkoon. Tulimme siihen tulokseen, että kun lattiat revitään auki ja keittiö on poissa käytöstä, niin minun on lasten ja koiran kanssa parasta lähteä evakkoon. Evakkoreissusta onkin tulossa myöhemmin juttua. Täytyy sanoa, että on ollut mielenkiintoinen viikko.
Tämän viikon aikana suurimmat työt alkavat olla jo tehtynä. Laajennusosa on valmistuu ja tilaratkaisujen muutostyöt ovat enää viimeistelyä vaille valmiita. Toukokuussa remontti siirtyy talon ulkopuolelle.

Loppu viikosta palaamme lasten kanssa kotiin, enkä jaksa enää odottaa! Hieman jännittää, minkä näköinen se koti onkaan? Kuulemani mukaan remontti on edennyt juuri niin kuin on suunniteltu. Muutama pieni yllätys on tullut vastaan, kuten sähköt oli vedetty lattian kautta kaadettavaan seinään ja suunniteltu oven paikka jouduttiin vaihtamaan takan vuoksi. Nämä aiheuttivat vain hetkelliset viivästykset töihin, joten remontti valmistunee vain viikon myöhässä suunnitellusta.

Meiltä on kyselty, että miksi olemme palkanneet ulkopuolisen urakoitsijan tekemään remonttia? No, ihan siksi, että tämä remontti tulisi joskus valmiiksi. Lisäksi sähkö- ja lvi-töihin tarvittiin ihan työlupien puolesta ulkopuolinen tekijä. Lisäksi tilojen muutostyöt ovat olleet sen verran mittavat, että ne vaativat kunnalta rakennusluvan sekä työnjohtajan.

Meiltä on myös kysytty, että onko tämä talon muokkaus ollut taloudellisempi ratkaisu kuin meille sopivamman talon osto. Rehellinen vastaus on, että ei todellakaan! Halvemmaksi olisi tullut ostaa meille sopivampi talo,kuin lähteä mittaviin muutostöihin. Me kuitenkin tulimme pitkällisen pohdinnan jälkeen siihen tulokseen, että olemme valmiita ottamaan tämän taloudellisen tappion, koska rakastamme kotiamme sekä sen sijaintia. Emme olisi koskaan löytäneet parempaa tai edes lähellä yhtä hyvää paikkaa meidän perheelle. Eli tämä oli meille oikea ratkaisu.

Millaisia kokemuksia sinulla remontoinnista? Tai talon laajennuksesta?

Terveisiä evakosta!

Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *