Hae
Koivulan Emäntä

Lisää kasvisruokia ruokavalioon – Koko perheen tomaatti-linssikeitto

Kirjoittelin muutama viikko siitä, kuinka en ole oikein oppinut tekemään kunnolla kasvisruokia ja tämä asia on minua vaivannut. Kun tein päätöksen, että yritän saada meidän perheen ruokiin lisättyä kasviksia ja ottaa mukaan kunnollisia kasvisruokia, on se ollut ehkä yksi elämäni parhaimpia päätöksiä.

Kasvisruokien sekä kasvispainotteisten ruokien suosiminen on näkynyt meidän arjessa myönteisesti. Napostelu on vähentynyt, nälkä-kiukut ovat kadonneet sekä nopeiden sokereiden aiheuttamat väsymyspiikit ovat olleet tiessään. Ja parasta ruokavalion muutoksessa on ollut, että hävikkiruoka on vähentynyt ja ruokalasku on hieman pienentynyt. Tällä tiellä tulemme ehdottomasti pysymään!

Minulla on jostain syystä aina ollut ennakkoasenne, että linssit ovat pahoja. Mistäköhän sekin käsitys oli tullut, kun en ollut koskaan aikasemmin edes linssejä (ainakaan tietääkseni) syönyt. Lisää kasviksia ruokavalioon -tavoitteen ansiosta olen löytänyt paljon uusia makuja, kuten tämän tomaatti-linssikeiton, josta tuli just yks minun lemppareista.

TOMAATTI-LINSSIKEITTO (4hlö)

2 punasipulia

2-3 valkosipulin kynttä

1tlk punaisia linssejä

2-3rkl tomaattipyrettä

1tlk (Mutt)i tomaattimurskaa

2,5dl ruokakermaa (korvaa soijalla)

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

2-3rkl rypsiöljyä

nippu persiljaa

2-3 kokonaista tomaattia

4 siivua öljyssä paahdettua leipää

(smetanaa)

Huuhdo ja valuta linssit. Hienonna sipulit ja kuulota ne öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre sekä ruokakerma. Kuumenna. Lisää joukkoon linssit ja anna hautua hiljalleen kannen alla n. 10-15min. Valmista tällä aikaa paahdetut leivät. Pilko tomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kun keitto on hautunut tarpeeksi kauan mausta mustapippurilla ja taita maku sokerilla. Silppua persilja ja lisää keittoon. Annostele keitto valmiiksi lautasille ja laita keiton päälle pilkotut tomaatit sekä paahdetut leipäkuutiot. Koristele vielä persiljalla. Halutessasi voit vielä lisätä smetanasilmän keittoon, jolloin keitto muuttuu asteen verran täyteläisemmäksi.

Tämä keitto sopii mainiosti myös pienille n. 10kk ylöspäin. Lisäät persiljan vasta, kun olet ottanut vauvan annoksen sivuun. Keitto valmistuu todella nopeasti, eli sopii hyvin kiireiseenkin arkeen.

Terveisin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *