Hae
Koivulan Emäntä

Arjen luksusta – Jättilihapullavuoka (gluteeniton)

Uuniruuat ovat lapsiperheiden arjen pelastus. Ne eivät yleensä tarvitse paljoa panostusta ja siksi ovatkin meillä suosittuja. Ainekset vain sekaisin ja uuniin tunniksi. Ruoka valmistuu melkein itsestään. Joskus sitä kuitenkin haluaa piirun verran satsata. Nähdä vaivaa aterian eteen. Silloin pitää laittaa jotain extra hyvää. Niin syntyy niistä hektisen arjen helpoista kotiruuista hieman fiininpiä ruokia, jotka sopivat vaikka illanistujaisiin.

Lihapullat ovat kautta aikojen ollut meidän perheen lasten sekä aikuisten suosikkeja. Pienellä tuunauksella näistä arkiruokien ferrareista tulee vaikka vieraille tarjottava vuoka.

Tomaattikastike

1 iso sipuli

2-3v alkosipulinkynttä

öljyä

1prk tomaattipyreetä

1prk tomaattimurskaa

2 dl ruokakermaa

(tuoretta) oreganoa

tuoretta basilikaa

rouhittua mustapippuria

Lihapullat

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 dl hienonnettua hapankorppua

100g kermaviiliä

1 kananmuna

1 rkl sinappia

rouhittua mustapippuria

Lisäksi

perunaa esim. rosamunda

tuoretta basilikaa

minitomaatteja

rucolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota hetki öljyssä. Silppua basilika (ja oregano) hienoksi. Sekoita tomaattipyree, tuoreet yritit ja muut aineet kattilaan. Keitä pari minuuttia, jotta kastike maustuu. Kaada kastike uunivuokaan.

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Murskaa hapankorput erittäin hienoksi ja veteen isossa kulhossa (johon lihapulla taikina mahtuu). Anna liota 5-10min. Murskaa valkosipuli ja hienonna sipuli erittäin hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.

Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.

Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa, rucolaa ja minitomaatteja.

Alkuperäinen resepti on bongattu yhteishyvä-lehdestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *