Hae
Koivulan Emäntä

Viikonlopun ruokavinkki – Porokiusaus vie kielen mennessään

Riistaruuat ovat aina olleet meidän perheen suosikkeja. Voimakkaat ja pohjolaiset maut viettelevät kaupunkilaisten makunystyröitä, antaen ihanan eksoottisen, mutta kuitenkin niin suomalaisen maukuelämyksen. Porokiusaus erilaisine variaatioineen on ehdoton hitti, joka maistuu meidän perheen pienimmillekin ruokailijoille. Seuraava porokiusausversio hipoo ehkä täydellisyyttä, ainakin minun mielestäni.

Porokiusaus 6hlö

1kg kiinteitä perunoita

450g poronkäristyslihaa

150g pekonia

200g leipäjuustoa

1 iso sipuli

4dl kermaa

suolaa

mustapippurirouhetta

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Kuori ja siivuta perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli ja pekoni. Paista pannulla pekoni, sipuli ja jäinen poronkäristysliha, kunnes pekoni on kypsää. Mausta pippurilla ja suolalla. Peitä uunivuuan pohja perunoilla (puolet perunoista). Viipaloi leipäjuusto sopivan kokoisiksi kuutioiksi ja laita perunoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kaada lihat päälle tasaisesti ja lado loput perunat vuuan päälimmäiseksi kerrokseksi. Kaada kerma tasaisesti vuuan pääle. Paista uunissa reilu tunti tai niin kauan kunnes perunat ovat kypsyneet. Tarjoile ruoka puolukoiden kanssa.

Suosittelen ehdottomasti testaamaan reseptiä. Tämä on niin hyvää, että voi tarjota vaikka vieraille salaatin ja ehkä viinin kera.

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *