Hae
Koivulan Emäntä

Valkoista, minullako? Kesän suosikkivaatteet ilman ulkonäköpaineita

Olen aina ollut sitä mieltä, ettei valkoinen sovi minulle. Ajattelen sen tekevän minut entistä lihavammaksi. Valkoisissa vaatteissa oikein tunnen, kuinka jokainen läskisoluni pääsee estradille kaikkien nähtäväksi. Kaiken kukkuraksi valkoinen on haastava väri tällaiselle sottapytylle, jonka suupieli jatkuvasti falskaa ja jäätelöt sulaa nanosekunnissa paidalle taikka housuille. Näiden faktojen ansiosta, olen tullut siihen tulokseen ettei tuo väri käy minun vaatteisiin. Joten aikuisiällä en ole pitänyt valkoista päälläni kuin häissäni sekä satunnaisissa teemajuhlissa.

Mottoni on ollut teini-iästä lähtien: ”Värillä ei ole väliä, kuhan se on musta”. Se on väri johon voi luottaa. Se ei paljasta kaikkia sotkuja heti, imartelee vartaloa ja peittää muotoja. Juuri niin kuin haluan. Mustan avulla pystyy väkijoukossa muuttumaan melkein näkymättömäksi. Eli aivan täydellinen väri ihmiselle, joka haluaa pysyä piilossa sekä peittää itsensä läpitunkevilta katseilta.

En tiedä onko se ollut tämä ennätyshelteinen toukokuu, joka on saanut aivoni sulamaan ja olen alkanut ihastelemaan kaikkia valkoisia vaatteita. Juuri niitä, jotka paljastavat kaikki ne ylimääräiset kilot, jotka lanteilleni on päässyt kertymään. Ihan kuin valkoiset vaatteet olisivat alkaneet kutsumaan minua. Pian sain huomata olevani hypistelemässä erilaisia valkoisia paitoja, tunikoita ja mekkoja. Muutamat kappeleet onnistuivat livahtamaan tarkan väritietoisuuteni ohi vaatekaappiini. Ja yllättäen aloin pukemaan niitä päälleni.

Minun vaatteet:

Paita ja farkkucaprit Holly & Whyte

Laukku Globe hope

Aurinkolasit Ray Ban

Kengät OTZt

Ässän vaatteet

Farkkutakki Mini Rodini

Toppi Caroline Bosmans

Housut Mooi

Kengät Converse

Lippis New Era

Silmun vaatteet

Haalari Luppaset

Paita Vimma

Lenkkarit Reima

Lippis New Era

Tästä ihanasta valkoisesta pitsipaidasta on tullut minun ehdoton suosikkini. Se sopii useiden erilaisten alaosien kanssa ja sen päälle viileinä kesäiltoina farkkutakki tai neule. Väri on toki arka, mutta onhan meillä pesukone ja lämpöisenä kesäpäivänä paita kuivuu nopeasti. Valkoinen on nyt kesällä aivan ihana väri. Se viilentää. Toisin kuin tummat vaatteet, joiden perään aina niin haikailen, keräävät itseensä kaiken lämmön tehden olon entistä tukalemmaksi. Joten kyllä, nyt valkoisesta on tullut minun luottovärini hellepäiviin.

Valokuvissa oleminen ja poseeraaminen on aina tuottanut minulle vaikeuksia. Minkä näistäkin kuvista tarkkasilmäinen huomaa. En koskaan tiedä miten päin minun tulisi olla kuvissa, mihin laittaa kädet tai kohdistaa katse. Koskaan en ole tyytyväinen kuviin joissa esiinnyn, tämä myös on syy miksi olen mieluummin siellä kameran toisella puolen. Olen kadehtinut aina sellaisia ihmisiä kuten Big Mama´s home – blogin Jenniä, jotka kykenevät hyväksymään omat puutteet ja olemaan tyytyväinen ulkonäköönsä juuri sellaisena kuin ovat. Jennin ajatukset palautumisesta ja laihduttamisesta synnytykseen jälkeen ovat armeliaita. Mihinkä sitä tässä valmiissa maailmassa on kiire? Joten ehkä minäkin annan itselleni hieman armoa ja lopetan makkaroitteni märehtimisen?

Katsellessani minusta otettuja kuvia, olen ehkä turhaan pelännyt valkoisen paljastavan jokaisen makkarani. Toki en ole enää yhtä hoikka ja lihaksikas kuin vielä 10 vuotta sitten, enkä varmastikaan enää niihin mittoihin pääsekään, vartaloni on saanut muutaman makkaran kaverikseen. Vartaloni kertoo eletystä elämästä ja ihanista lapsista. Kun vaate istuu hyvin päällä sekä tuntuu mukavalle käytössä, ei niitä makkaroiden näkymistä enää edes murehdi. Enemmän ehkä pitäisi murehtia tuota ryhtiä, jolle ainakin voin tehdä jotakin.

Kannattaa käydä myös kurkkaamassa Etä-äidin ja Terkuin Ninnin postaukset ulkonäön vaikutuksesta itsetuntoon ja uskottavuuteen.

Millainen on sinun kesän lempivaate? Pelkäätkö tiettyjen vaatteiden paljastavan sinun vartalosi virheitä?

Helteisin terkuin, Kati

PS. Seuraathan minua jo Facebookissa ja Instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *