Hae
Koivulan Emäntä

Suut makiaks! – Peanut butter & salted caramel brownies

Keittiön kaapeista löytyy joskus mitä kummallisempia juttuja. Kuten jotkut varmaan ovat huomanneet Koivulan emännän YouTube kanavan puolelta, että meillä on ollut projektina keittiön kaappien konmaritus ja kaappien kätköistä on löytynyt mitä kummallisempia juttuja. Yksi ehkä paras asia mitä sieltä löysin, oli minun vanha Jenkeistä saatu keittokirja. Olin kokonaan unohtanut omistavani sellaisen. Ohjeet olivat jääneet vähäiselle testille, koska reseptien muuttaminen suomeksi oli tuntunut työläältä eikä kaikkia aineksia meinannut löytää Suomesta. Nyt kuitenkin otin kirjan uuteen käsittelyyn, koska himoitsin aitoa amerikkalaista brownieta.

Kirjaa tutkaillessa päädyin kokeilemaan Peanut butter & salted caramel brownies -ohjetta. Ohje oli yksinkertainen ja melko helppo toteuttaa. Valmiit browniet olivat täydellisiä. Parasta tässä browniessa oli, että jopa tällaiselle herkkusuulle yksi pala riitti. Sen verran makeaa ja tuhtia tavaraa tämä oli.

Peanut butter & salted caramel brownies

350g tummaa suklaata (vähintään 70%)

200g voita

4 kananmunaa

3dl intiaanisokeria (tai muuta tummaa sokeria)

2dl vehnäjauhoja

2-3rkl crunchy peanut butter

Karamellikastike

75g voita

1,5dl kkuohukermaa

1,5dl fariinisokeria

3rkl siirappia

sormisuolaa

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Aloita karamellikastikkeesta. Sulata teflon kattilassa voi, sokeri ja siirappi. Hauduta noin 5min miedolla lämmöllä tai niin kauan kunnes alkaa ilmestyä kuplia. Ota kattila liedeltä pois ja lisää hitaasti kaatamalla ja samalla sekoittaen kerma kastikkeen joukkoon. Kannattaa varoa roiskeita! Lisää lopuksi suola ja jätä kastike jäähtymään.

Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa tai mikrossa.  Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää jauhot suklaa-voi seokseen ja nostele muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina paistoastiaan. Itse käytin tässä halkaisijaltaan 22cm irtopohjavuokaa. Paista uunissa n. 7minuuttia, ota uunista pois ja lisää puolet karamellikastikkeesta ja maapähkinävoi taikinan päälle. Tässä kohtaa browniet saattaa näyttää melko nestemäisille, mutta jähmettyvät kyllä uunissa, eli ei kannata säikähtää. Jatka brownien paistamista vielä n. 30min tai niin kauan kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä hyvin ja kaada loput karamellikastikkeesta brownien päälle.

Tarjoillaan jäätelön kanssa.

VINKKI! Kannattaa kokeilla myös kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kanssa.

Ihania herkkuhetkiä!

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *