Hae
Koivulan Emäntä

Kesän herkkuhetkiin raparperijuustokakku

Tämä kakku sopii niin kesän herkkuhetkiin kuin juhlapöytäänkin. Aivan ihanan raikas makuelämys. Meillä tämä kakku valmistui mummon 88-vuotis syntymäpäiville. Oli ehdottomasti juhlien hitti. Yksinkertainen, mutta yllättävä. Aivan niin kuin minun ihana rakas mummini.

Raparperihillo

5-6 raparperin vartta

0,5dl vettä

1-2dl hillosokeria

Pohja

Bastogne-keksejä

50g voita

Täyte

4 liivatelehteä

100g valkosuklaata

2dl kuohukermaa

250g rahkaa

0,5dl sokeria

0,5dl raparperimehua

Pinnalle

Mansikoita

Valmista rapareprihillo mieluiten jo kaksipäivää ennen tarjoilua, jotta hillo ehtii jähmettyä. Kuori ja pilko raparperit. Lisää kattilaan raparperin palat sekä vesi. Kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä n. 10min. Ota 0,5dl raparperimehua talteen. Lisää hillosokeri kattilaan ja jatka vielä hauduttamista n. 5min. Jäähdytä hillo hyvin, jotta se kiinteytyy.

Aloita kakun valmistus tarjoilua edeltävänä päivänä. Pinnota irtopohjavuoan (halkaisija 22cm) pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit mahdollisimman pieneksi keksimuruksi. Sulata rasva ja lisää muruseokseen. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja sulanut suklaa. Kuumenna raparperimehu kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota raparperimehuun. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon.

Levitä täyte keksipohjan päälle ensin edellisinä päivänä valmistettua raparperihilloa tasainen kerros. Jos hillo on vetistä, kannattaa siitä valuttaa ylimääräisiä nesteitä ensin pois. Levitä hillon päälle kermarahkatäyte tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan mieluiten päivään.

Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla.

Meillä on tänä vuonna tulossa ennätys sato raparperia. En tiedä mihin kaikkialle sitä laitan. Meillä on siitä valmistettu jo jonkin moista herkkua ja osa säilötty jo pakkaseen. Edelleen tuo puska tekee vain uutta satoa. En kuitenkaan valita, sillä raparperi on hyvää, ideat vain alkaa loppua mitä kaikkea siitä voisi valmistaa piirakoiden, hillojen sekä kiisselin lisäksi.

Olisiko sinulla vinkkiä mitä muuta raparperista voisi tehdä?

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *