Hae
Koivulan Emäntä

Lasten kirjasuosikit kesään – 4 lukuvinkkiä

* Kaupallinen yhteistyö Otavan kanssa. Postauksen kirjat saatu arvostelua vastaan.

Meillä pojat rakastaa lukemista ja satujen kuuntelua. Olen kaikille lapsilleni lukenut satuja ja loruja ihan heti syntymästä saakka, sillä rakastan lukemista. Lasten kanssa lukeminen on ollut mielekästä puuhaa, olen päässyt takaisin niihin satumaailmoihin, joita lapsena rakastin. Olemmekin lukeneet kaikki vanhat satuklassikot, jotka ovat olleet säästössä. Meillä on ollut tapana lukea iltasaduksi vanhoja Grimmin, Lindgrenin tai Andersenin satuja. Olemme tutustuneet Vaahteranmäen Eemeliin, Pieneen tulitikkutyttöön ja Tuhkimoon. Kevään aikana Ässä on alkanut osoittaa mielenkiintoa uusiin kirjoihin ja on usein kaupassa pyytämässä, että ostetaan hänelle jokin uusi kirja. Niin olemme alkaneet päivittää meidän lastenkirjahyllyä tähän päivään.

Hämärävaarit

Hämärävaarit on Jenni Kunnaksen esikoiskuva kirja, joka yllätti minut positiivisesti. Tiesin meidän poikien pitävän kaikista hauskoista hahmoista, joten arvasin tämän uppoavan lapsiin. Kirjassa kuvat on loistavasti tehty ja niissä on paljon ihmeteltävää. Kirja johdattaa kuvin ja kerronnalla seikkailuun, jossa yritetään löytää kadonnut Hämärävaari. Juoni on hauska ja pienin lukijakin jaksaa kirjaa kuunnella. Kirja sopii loistavasti iltasatukirjaksi.

Nukkumatin vastaisku

Tästä kirjasta tuli heti minun ja meidän 3,5 vuotiaan suosikki. Kirja on äärettömän hauskasti kirjoitettu, joka on saanut meidät käkättämään vedet silmissä. Kirja ei sovi pienemmille lukijoille, joille kuvat ovat keskiössä. Lisäksi kirja sisältää pienillä vaikeita termejä sekä abstrakteja asioita. Mutta jos lapselle on luettu paljon ja lapsi on kiinnostunut lukemisesta, niin hyvin jaksaa kuunnella tarinaa.

Kirja kertoo Nukkumatin vastaiskusta, siitä kuinka nukkumatti on joutunut unohduksiin kaikkien uusien sankareiden tullessa esiin. Vanhat kiltit satuhahmot unohtuvat ja nukkumatti päättää koota voimat yhteen ja ryhtyä kampanjoimaan vanhojen satuhahmojen kanssa julkisuudesta. Nyt satuhahmot bloggaa, vloggaa ja snäppää. Ihanat hahmot tuotu tähän päivään. Oivaltavasti ja hauskasti. Nukkumatti on oikea supersankari. Me ainakin rakastetaan Nukkumattia.

Pieni luontokirja

Mauri Kunnaksen Pieni luontokirja tutustuttaa lukijan luonnon ihmeisiin. Kirjassa tunnistetaan lapsen tasoisesti ötököitä, kasveja, eläimiä ja lintuja. Tämä kirja sopii pienelle kyselijälle loistavasti. Meillä ollaan poikien kanssa tarkasti tutkittu erityisesti ötököitä ja lähdetty kirjan avulla niitä tunnistamaan luontoon. Ihan loistava rauhoittaja päivään.

Kikattava Kakkiainen ja City-Kanin skeittilauta

Jos kirjassa on sana ”kakkiainen”, se on takuuvarma hitti. Meidän pieni hulivili ei osaa sanoa tuota sanaa ilman naurun helähdystä taikka hullunkurista virnettä naamalla. Taidokas kuvitus ja ihana tarina takaa, että kirja tullaan varmasti lukemaan uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Kikattava Kakkiainen ja City-Kanin skeittilauta on tarina ystävyydestä ja rohkeudesta. Kirja sopii pienten lasten rauhoittumishetkiin ja iltasaduksi.

Näitä neljää meillä on luettu viimeiset pari viikkoa tiiviisti. Nukkumatin vastaisku on juuri lähdössä uusintakierrokselle iltasatukirjana. Luultavasti luemme tätä niin kauan, kunnes osataan se ulkoa. Pienen luontokirjan olemme lukeneet jo hiiren korville, sillä onhan meidän pitänyt löytää kaikki kirjassa esiintyvät kasvit, eläimet, linnut ja ötökät luonnosta. Kirja on myös motivoinut etsimään lisätietoa kyseisistä luontokappaleista ja tutustumaan muihin luonnossa näkyviin asioihin.

Mitä kirjoja teillä luetaan? Luetaanko teillä iltasatu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *