Hae
Koivulan Emäntä

Vierustan naiset: Mitä rakkaus on?

Mitä rakkaus on? Tämä taitaa olla yksi elämämme suurimpia kysymyksiä. Se on kysymys, johon ei taida olla olemassa oikeaa vastausta. Moni tuntuu etsivän tuohon kysymykseen vastausta, löytämättä sitä. Se on niin abstrakti asia, että sitä on vaikea tarkasti määritellä. Se on tunne, joka peittoaa kaiken alleen.

Ajattelen, että maailmassa on olemassa erilaista rakkautta. Sama ihminen voi rakastaa monella eri tapaa, jopa samaa ihmistä. Rakkaus voi vaihdella aika- ja ikäkausien, tapahtumien sekä ympäristön mukana. Niin, rakkaus on aika hassu asia. Näin alkavan viikon kunniaksi Vierustan naiset laittoivat minulle viestiä, mitä he ovat yhdessä puhuneet rakkaudesta.

”Sanotaan, että on olemassa rakkauden eri kieliä. Rakkautta vastaanotetaan ja annetaan eri tavoin. Ihmisen käyttämä rakkauden kieli lapselleen ja ystävälleen voivat olla erilaisia. Luonteva tapa vaihtelee ja rakkautta voi antaa eri tavoin, miten taas itse sitä mieluiten vastaanottaa. Se voi olla yhteisesti vietettyä aikaa, myönteisiä sanoja, palvelusten tekemistä, fyysistä koskettamista tai lahjojen antamista/saamista.

Olemme Hymyn kanssa keskustelleet tästä aiheesta useasti ja tiedostamme erilaisuutemme. Osaamme siis arvostaa toistemme rakkauden osoituksia myös vähän vieraammilla kielillä. Itse arvostan tekoja. Mikään ei ole ihanampaa, kuin huomata Hymyn huolehtivan arjen sujuvuudesta esim. tyttöjen iltapalasta tai koulurepun pakkaamisesta. Hän rekisteröi väsymykseni aina ennen minua ja huolehtii tarvittavasta levosta. Sen sijaan Hymy vastaanottaa rakkauden mieluiten halauksina, suukkoina ja läheisyytenä. Ja minä yritän muistaa sen päivittäin.

Keväällä saimme aikaiseksi turhan päiväisen riidan väärinymmärryksestä. Olin salaa katsellut Tori-sivustolta lippuja Hyvinkään Rockfesteille, koska Hymy oli jo pitkään halunnut nähdä Avenged Sevenfoldin. Itselleni tuo bändi ei sanonut mitään, mutta tiesin sen olevan tärkeä Hymylle. Liput olivat mielestämme turhan kalliit, joten kumpikaan ei rynninyt tilaamaan niitä ”luukulta” ja ajatus koko festareille menosta jäi kevään tullen roikkumaan ilmaan. Tänä aikana minä tein kuitenkin sitä, mitä parhaiten osaan: etsiä muiden roskia ja muuttaa ne aarteiksi! Halusin pitää tämän kokonaan yllätyksenä, koska olisimme yhtä hyvin voineet jäädä lopulta ilman lippuja. Unohdin vaan kuukausien kuluessa, että vaikka itse pidän yllätyksistä, niin Hymy koki välinpitämättömyyteni festareita kohtaan loukkaavana ja ihmetteli lopulta, että miksi se ei olisi yhtä tärkeä meno kuin kaikki muutkin, mitä yhdessä teemme. Onneksi inhoamme riitelyä ja saimme selvitettyä tämän väärinkäsityksen. Harmikseni yllätystä ei siis tullut, mutta lopulta tuli yhteinen festarikokemus ja reissun paras kohta oli nähdä onnellisen avovaimoni kasvot.” Anni Halen

Annin tarina sai minulla hymyn nousemaan huulilleni, sillä pystyin hyvin samaistumaan Hymyn tunteeseen. Olemme olleet aivan samassa tilanteessa mieheni kanssa ja hän joutui pettymyksekseen paljastamaan suunnittelemansa yllätyksen, koska vaimo alkoi mököttämään. Täytyy myöntää, että jälkeenpäin oma käyttäytyminen harmitti, että luulin ettei mieheni välitä minusta ja tunteistani. Voi kuinka väärässä olinkaan. Onneksi näistä voi ottaa opikseen ja seuraavalla kerralla yrittää luottaa hieman enempi.

Meillä rakkaus näkyy myös pieninä asioina arjessa. Se voi olla toiselle keitetty aamukahvi, yllätyskarkkipussi kauppareissulta taikka roskapussin vienti. Rakkaus näkyy toisen huomioimisena näissä ruuhkavuosien tuomissa kiireissä. Se on ohi menevä pusu taikka illalla saman peiton alle käpertyminen nukkumaan. Ne on ne pienet asiat, mitkä merkitsee lopulta kaikkein eniten. Ainakin meillä.

Mikä teillä on rakkautta?

Rakkauden täyteistä viikkoa toivottelee, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *