Hae
Koivulan Emäntä

Voihan remonttiahdistus! – Fiiliksen nostatusta sisustamalla

Remontti ja raha, se on yhtälö joka ei toimi. Ei ainakaan meillä. Olin naiivisti luullut, ettei järin suuriin yllätyksiin taikka budjetin ylityksiin tarvitse varautua. Voi kuinka väärässä olinkaan. Tämä remontti on ollut yllätystä toisen perään. On jouduttu tekemään erinäisiä kompromisseja materiaalien kuin remontin kohteiden suhteen. Wc-remontti vaihtui ilmastoinnin vaihtoon ja kaapistot vaihtui tee-se-itse kaappeihin.

Remonttibudjetti on ylitetty mennen tullen jo aika päivää sitten ja olemme saaneet hattu kourassa pyydellä pankilta lisää lainaa.

Olemme käyneet kymmeniä ja taas kymmeniä keskusteluja missä kaikissa asioissa voimme tinkiä ja mitkä on ihan pakko saada tehtyä. Olemme yrittäneet löytää kumpaakin edes jotenkuten miellyttävän ratkaisun. Melko laihoin tuloksin. Minä olen kaikki-heti-valmiiksi-nyt ja fengshuit kohdilleen, kun taas miehelleni vähempikin riittäisi ja kuhan on sinne päin. Ei siis kovin helppoa tämä kompromissin löytyminen.

Nyt Koivulan remontointi alkaa olla jo loppusuoralla. Tai siis sillä loppusuoralla mihin meillä saattaa olla nipinnapin varaa ettemme tee konkurssia. Remonttibudjetti on ylitetty mennen tullen jo aika päivää sitten ja olemme saaneet hattu kourassa pyydellä pankilta lisää lainaa, jotta voimme viedä remontin maaliin. Vielä on jäljellä seinien maalausta, verhotankojen ja ulko-oven asennusta sekä kattoremontti, jossa vaihdetaan kaikki aluskatteita myöten. Myöhempää hetkeä ja parempaa rahatilannetta, jää odottamaan wc:n remontointi sekä kodinhoitohuoneen viimeistely.

Matkan varrella on tullut useita hetkiä, kun olen miettinyt, olisi sittenkin pitänyt vain myydä tämä talo sille ensimmäiselle tarjoajalla eikä hylätä tarjousta. Viimeksi eilen pohdin, miksi ihmeessä halusin pitää kiinni tästä kodista kynsin hampain, vaikka oli mahdollisuus muuttaa taloon, joka ei remonttia kaivannut. Kun katselen ympärille, muistan miksi. Tämä on meidän koti. Paikka, jossa meillä on hyvä olla. En minä oikeasti halua täältä koskaan muuttaa pois.

Lastenhuone ja olohuone meillä on tällä hetkellä täysin valmiit. Niiden sisustaminen on alkanut. On ilmestynyt nojatuolia, pöytää sekä sohvaa. Olen talven aikana haalinut erilaisia kankaita, joista olen tehnyt verhoja ja lattia- sekä koristetyynyjä. Koti on saanut seesteistä ja yhtenäistä ilmettä remontin keskelle, joka on helpottanut remontin aiheuttaman haitan sietämistä. Mitä useampi nurkka alkaa näyttää valmiille, sitä korkeammalle fiilis taas nousee. Kyllä tämä joku päivä on valmis! Pakko olla.

Viimeisimpänä valmistui nämä lattiatyynyt poikien leikkihuoneeseen, tosin olohuoneesta ne tuntuu useammin löytyvän. Lattiatyynyt on tehty Marimekon Karkuteillä kankaista, jotka bongasin edullisesti facebook kirppikseltä. Kankaista valmistui 65×65 sekä 70×80 muhkeat lattiatyynyt. Kankaat vahvistettiin tukikankaalla ennen ompelua, jolloin ne kestää kovaa kulutusta ja pitää ryhtinsä. Tyynyihin on ommeltu vetoketju, kankaan irrottamista pesua varten. Toiveena oli napakat ja muhkeat tyynyt, joten sisustyynyt ovat päällisiä muutaman sentin suuremmat (70×70 ja 80×80). Kankaita jäi vielä sen verran, että kummallekin pojalle saan muutamat koristetyynyt sängyn päälle.

Seuraavaksi työn alle lähtee poikien huoneen verhot sekä keittiön ikkunan kappa. Kunhan pojat vain antaisivat minun keskittyä hommaan, valmistuisivat nuo muutamassa tunnissa ja olisimme taas askeleen lähempänä maalia. Näiden jälkeen voikin alkaa suunnittelemaan uusia ompeluprojekteja. Ehkäpä muutama kangaskori kodinhoitohuoneeseen? Taikka uudet päälliset työtuoleihin?

Millaisia remonttikokemuksia teillä on? Onko budjetti pitänyt?

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *