Hae
Koivulan Emäntä

Kesän huumaavimmat tuoksut

Olen niitä ihmisiä, jotka käyttävät mielellään tuoksuja. Joka päivä laitan suihkauksen jotain tuoksua itseeni. Tämän tavan olen siirtänyt myös esikoiseeni ja olen saanut hänet innostumaan erilaisista hajuvesistä. Uusien ja yllättävien tuoksujen etsimisestä onkin meille tullut yhteinen ihana harrastus. Suklaan lisäksi.

Vaikka käytän mielelläni tuoksuja, olen äärimmäisen nirso. Vain harvat ja valitut tuoksut pääsevät lopulta käyttööni. Tämänvuotisen tuoksun ostaminen minulle lahjaksi on äärimmäisen riskipeliä. Vain yksi ihminen osaa ostaa kysymättä sellaisen tuoksun, josta oikeasti pidän ja se on esikoiseni. Hän tuntee pelottavan hyvin minun makuni niin suklaan kuin tuoksujen suhteen.

Vaikka jokin tuoksu tuoksuu toisen iholla huumaavan hyvälle, se ei välttämättä tuoksu omalla iholla lainkaan miellyttävälle.

Minulla on eri kausille ja erilaisiin mielentiloihin erilaisia tuoksuja. Pidän vaihtelusta, joten omistan tällä hetkellä kymmenkunta erilaista tuoksua. Vaikka tuoksut ovat erilaisia, niillä on yksi yhdistävä tekijä, nimittäin raikkaus. Pidän ehdottomasti raikkaista puhtaista tuoksuista, joten erilaiset kukkaistuoksut ovatkin vallanneet hajustehyllyni.

Alkukeväästä löysin Versacen Bright Chrystalin. Olin jo aikaisemmin bongannut ihanan vaaleanpunaisen pullon ja käynyt sitä useassa paikassa tuoksuttelemassa. En kuitenkaan lämmennyt siihen heti.

Aikuisiällä olen oppinut, että tuoksuja kannataa testata useampaan kertaa omalle iholle ennen ostopäätöstä. Iholla ollessaan tuoksu muuttuu aina jonkin verran. Vaikka jokin tuoksu tuoksuu toisen iholla huumaavan hyvälle, se ei välttämättä tuoksu omalla iholla lainkaan miellyttävälle.. Tämän olen oppinut kantapään kautta.

Verscen Bright Chrystaliin ihastuin kuitenkin lopulta. Granaattiomenan, yuzun, magnolian, pionin ja lootuksenkukan huumaava yhdistelmä sulatti tuoksunirsoilijan sydämen pysyvästi. Tätä riittää yksi suihkaus, sillä tuoksu on yllättävän voimakas. Iltaa kohden tuoksua voi joutua lisäämään, mutta ei välttämättä, sillä tuoksu kestää mietona koko päivän. Tästä tuoksusta on tullut tämän kesän lemppareista.

Keväällä bongasimme esikoisen kanssa meille aivan uuden tuoksusarjan Stockalta. Guerlain Aqua Allegorian ja siitä tämän kevään uutuustuoksun Passiofloran. Tuoksun pullo kiinnitti ensimmäisenä meidän huomion. Ihanan erilainen, hillitty ja kaunis. Mehiläiskennomainen kultainen koriste teki tuoksun pullosta heti ylellisen oloisen.

Passioflorassa yhdistyy passiohedelmä, eksoottista ylang ylang ja kirpeät sitrukset. Ensi kosketus tuoksuun oli huumaava. Rakastuin välittömästi. Kuitenkin vahingoista viisastuneena kävin useampana päivänä testailemassa tuoksua. Mutta joka kerta tuoksu miellytti.

Tuoksukaappiini Passioflora pääsi, kun esikoinen toi minulle sen tuliaiseksi, iso Toblerone kylkiäisenä Malagasta. Oli kuulemma katsellut tarpeeksi empimistäni. Ilmeisesti muistutin kissaa, joka kiertää kuumaa puuroa uskaltamatta koskea siihen. Tuo ihana lapsi.

Käytössä Passioflora on osoittautunut aivan täydelliseksi. Se on kevyt ja raikas. Sitä on vaikea laitaa liikkaa. Päivän mittaan tuoksua joutuu lisäämään, sillä tuoksu haihtuu muutamassa tunnissa melkein kokonaan.

Ja suklaa mikä kuvissa on vain tuomaan veden kielelle. Se on Tobleronen Crunchy Almonds, joka on taivaallisen hyvää. Ikäväkseni en ole sitä mistään löytänyt Suomesta, mutta onneksi kaikki minut tuntevat muistavat tuoda minulle pötkön reissuiltaan. Niin kuin nyt tuo minun ihana esikoiseni.

Mitkä ovat sinun lempituoksusi? 

Terkuin, Kati

PS. Kurkkaa myös minun meikkivinkkini kesään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *