Hae
Koivulan Emäntä

Vierustan naiset: Kun mä sinut kohtasin…

Kuva: pixabay

Muistatko sen ensimmäisen kerran, kun tapasit tulevan puolisosi? Tiesitkö heti, että tämä tarina on tähtiin kirjoitettu? Muistatko mitä ajattelit? Miltä sinusta tuntui? Lepattiko sydämesi?

Palattiin Vierustan naisten Annin kanssa takaisin noihin suhteittemme ensi hetkiin. Niihin tunnelmiin, joista kaikki alkoi.

Minä:

Sen piti olla vaan kesätyö. Nopeaa, helppoa rahaa ja ulos. Minulla oli suunnitelma, tavotteita. Katse oli pidettävä tulevaisuudessa, sillä halusin olla joku. Halusin itselleni hyvän tulevaisuuden, jossa ei tarvitse olla huolissaan milloin saa seuraavan aterian. Halusin normaalin elämän. Sellaisen elämän, josta olin lukenut ja olin seurannut vierestä.

Toisella työviikolla tapasin hänet. Hän asteli töihin typerä virne naamalla ja moikkaili kaikkia. Naisten kanssa jäi pidemmäksi aikaa juttelemaan, iski silmää ja vitsaili. Flirttaili jokaisen naistyöntekijän kanssa. Naisista näki, kuinka tämä hurttia huumoria heittävä ja ihan ok näköinen nuori mies sai heidän sukat pyörimään jaloissa.

Mikä tuossa miehessä kaikkia viehätti? Miehen alussa, joka huusi ongelmia. Olisin ymmärtänyt naisten ihastuksen paremmin, jos kyseessä olisi ollut jokin päiväunien adonis. Mutta ei. Keskinkertaisen näköinen, ei rikas, eikä mikään Einstein. Aivan tavallinen nuori mies ja silti kaikki naiset tuntuivat viihtyvän tämän miehen seurassa. Hän oli kuin Uuno Turhapuro, joka kaatoi naiset huumorillaan.

Kesäromanssi! Päätin, ottaa asiasta selvää pienen kesäromanssin avulla ja  samalla hommata itselleni kokemuksen kesäkollista. Samalla kuin sopimukseni loppuu, loppuisi romanssi ja voisin astella kohti tulevaisuuttani muistellen kuumaa kesää. Jatkaisin omaa elämääni yhtä kokemusta rikkaampana.

Alkoi kissa-hiirileikki. Ihastukseni kohde oli naisten naurattaja, joten kilpailua riitti. Yhden illan juttuja harrastava huikenteleva ikisinkku ei ole lainkaan romassityyppiä. Hän kuitenkin iski minuun silmänsä. Kelpaisin hänelle yhden yön huviksi. Yhden illan juttua hän ei minusta saisi. En ollut niitä koskaan harrastanut, enkä olisi niitä nytkään aloittamassa.

Lopulta kaikki tapahtui nopeasti. Olimme työporukalla istumassa iltaa raskaan päivän jälkeen, kun yhtäkkiä hän suuteli minua. Järkytyin. En osannut reagoida mitenkään. Availin suutani kuin kultakala sanoakseni jotakin, mutta sanoja ei tullut. Lopulta hän kysyi, että häivytäänkö? Nousin, puin takkini ja sujahdin miehen kainaloon. Annoin hänen ohjata minut kotiinsa.

Näistä tapahtumista on nyt aikaa reilu 18 vuotta. Edelleen tuo sama mies ohjaa minut kotiin.

Anni:

”Kesä on ihanaa aikaa! Tuntuu, että virtaa riittää ihan eri tavalla kuin talvella ja koko Suomi herää talviuniltansa. Joka paikassa on tapahtumia, koska ne on pakko saada järjestettyä samana, lyhyenä mutta niin suotuisana, vuodenaikana. Sikäli ei ole ihme, että vietämme Hymyn kanssa vuosipäiväämme kesällä. Todennäköisyys kohdata toisemme keskellä pimeää aikaa, olisi ollut minimaalinen. Toki Pride-viikolla oli oma merkityksensä myös…

Niin kuin aiemmin kerroin, silmäni aukenivat naisten suhteen vasta aikuisiällä. Tinderin ladattuani keväällä 2016, rajasin nopeasti hakuasetukset poimimaan vain naisia. Viestittelyä kummempaa en ehtinyt sovelluksen kautta hankkimaan, kunnes törmäsin mielenkiintoiseen profiiliin. Tekstinä oli ainoastaan kehotus liittyä salattuun Facebook-ryhmään, jonka kaikki jäsenet olisivat naisia. Epäilin ryhmän tarkoitusta, koska en etsinyt pelkästään seksikokemuksia. Toisaalta enhän minä tiennyt, miksi ryhmä oli olemassa, kunhan spekuloin. Hetken harkittuani klikkasin kuitenkin liittymispyyntöä ja ajattelin, että pääseehän sieltä pois tarvittaessa.

Ryhmä osoittautui hauskaksi ja oli todella tervetullut lisä elämääni. Osa jäsenistä tunsi selvästi entuudestaan, osa taas oli meitä Tinderistä ja muualta pölähtäneitä. Kaavailin saavani sieltä uusia kavereita, varsinaisesti treffiseuraa en huomannut kenenkään edes hakevan. Pride-viikon lähestyessä jäsenet sopivat tapaamisia keskustaan, mutta itse olin aiemmin sovitulla perhelomalla. Kotiuduin kuitenkin niin, että keksin kysellä seuraa viikon viimeiselle päivälle. Nimittäin vielä sunnuntainakin Helsingissä piti olla jotain ohjelmaa ja kiireetön kesäaika sai minut innostumaan ajatuksesta, että voisin aloittaa lapsivapaan lomani tekemällä jotain täysin poikkeavaa. 

Yllätyin positiivisesti, kun huomasin kyselyyni tulleen vastauksen. Jäsen kertoi olevansa lomalla ja lähtevänsä mielellään vielä sunnuntainakin kaupungille. Sovimme yksityisviestein aikataulut ja muistan, kuinka paljon jännitin junassa. Olin poistunut mukavuusalueeltani, niin kuin tietoisesti ja tarkoituksella olin alkanut muutenkin toimimaan niihin aikoihin. Olin siitä tosi iloinen ja samaan aikaan pelkäsin tapaavani jonkun sekopään. Yhtään romanttista ajatusta ei käynyt mielessänikään, koska olin kysynyt seuraa puhtaasti kaveripohjalta. 

Tämä nainen osoittautui hyväksi seuraksi. Päädyimme puhumaan tuntikaupalla elämäntilanteistamme, menneisyydestä ja jopa tulevaisuuden haaveista. Kumpikin oli ajatellut tapaamisen sujuvan nopeasti ja, että jatkaisimme iltaa omille tahoillemme. Kuitenkin useamman tunnin jälkeen halusimme edelleen jatkaa iltaa yhdessä ja päätimme vielä lähteä katsomaan Drag Improa DTM:an. Siellä joimme, nauroimme ja tanssimme. Vaikka aikaa on kulunut kaksi vuotta, niin muistan, että se ilta maistui elämältä. En stressannut mistään! En miettinyt, mitä toinen minusta ajattelee tai näemmekö enää koskaan. Ehkä hänet valtasi sama huolettomuus, kun yllättäen kuulin tämän kysyvän lupaa suudella minua. Mitään miettimättä, edelleen vailla stressiä, olin hetkessä mukana ja siitä se lähti; Hymyn ja minun yhteinen tarina.” Anni Halen

Sitä ei koskaan tiedä milloin sen oikean löytää. Hetken romanssi voi muuttua elämän mittaiseksi suhteeksi. Sattuma voi johdattaa yllättävään suhteeseen, josta voi kehkeytyä vuosisadan rakkaustarina. On vain pidettävä silmät ja sydän auki, antautua hetken vietäväksi.

Lue myös: In Boho Home -blogista, kuinka rakkaus voi roihahtaa uudelleen. Jyllannin suomineito kertoo blogissaan, kuinka löysi tanskalaisen poikaystävänsä. Sekä Elämältä kaiken sain -blogista löytyy kertomus, miten puoliso on löytynyt netistä.

Milloin ja missä sinä kohtasit puolisosi? Tiesitkö heti, että se on menoa nyt?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *