Hae
Koivulan Emäntä

Olohuone – Missä vaiheessa remontissa mennään?

Remonttielämä ei sovi minulle. Se yksinkertaisesti ei vaan sovi. Olen liian perfektionisti ja siisteyttä rakastava ihminen, jotta voisin elää stressittömästi keskellä kaaosta. Minua ärsyttää suunnattomasti nurkissa lojuvat tavarat. Tavarat, joille ei löydy minkäänlaista paikkaa koko talossa, koska remontti. Koko ajan jokin huone on poissa käytössä osittain tai kokonaan. Tavaroita kuljeksii edestakaisin ilman päämäärää. On erilaisia kasoja ympäri taloa. Kasat vain lisääntyvät. Itse KonMari olisi ihmeissään, kun näkisi missä sekasorrossa meillä eletään.

Olohuoneeseen olen yrittänyt rakentaa rauhan. Talon ainoa huone, joka alkaa pikkuhiljaa muistuttaa valmista. Huone, jota olemme sisustaneet edes jonkin verran. Huonekaluja on valittu huolella. Tai ainakin mietitty sellaisia, jotka ovat ajattomia, yksinkertaisia, tyylikkäitä ja helppo yhdistellä eri kokonaisuuksiin. Olemme yhdistäneet vanhaa, uutta, käytettyä ja itsetehtyä. Tulos on tähän mennessä mielestäni melko onnistunut.

Tuoli on Hakolan mallistosta. Se oli ensimmäinen asia, jonka ostimme ”uuteen” kotiin. Se on se meidän nollapiste, josta kaikki lähti liikkeelle. Tuon tuolin mukaan olemme yrittäneet suunnitella olohuoneemme uutta ilmettä. Hakolan tuoli löytyi Facebookin kirppikseltä. Tuolille on löytynyt R/H Studion ihanasta Hand printistä tehty tyyny, joka oli alkukeväästä alessa R/H:n omassa liikkeessä.

Verhot ovat itse ommeltu Marimekon Kaivo kankaasta. Kankaat löytyi Facebook kirpparilta. Toinen verhoista on ikävästi kellertävä, ilmeisesti kangas oli odottanut ompelua asunnossa, jossa tupakoidaan. Pesin kankaan ennen ompelua, mutta keltainen väri ei lähtenyt. Ehkä joku päivä ostan uuden palan kangasta.

Olohuoneen ehkä upein ilmestys on tämä pieni sivupöytä. Yksinkertaisuudessaan tyylikäs, upea ja silmää miellyttävä ilmestys. Ensisilmäyksellä näin, että tuo pöytä minun on saatava. Siinä oli jotakin, mikä puhutti ja sai minut ihastumaan täysin. Tämä on pöytä, joka sai minut avaamaan kukkaroni nyörit, vaikka olin päättänyt olla vähintään kuukauden ostolakossa. Aterkin Maison Carré table löytyi Tori.fi palvelusta.

Sohvaksi valikoitui pitkällisen pohdinnan jälkeen kotimaisen Hakolan Lazy rahilla. Päädyimme kulmasohvan sijaan rahiin, joka on osoittautunut huomattavasti käytännöllisemmäksi ratkaisuksi. Rahia on mahdollista siirrellä ja se luo lisäistumapaikkoja tarvittaessa, kulmasohvan ihanuudesta tinkimättä. Tästä sohvasta (sekä rahista) saa kätevästi kaikki kankaat irti ja ne voidaan pestä pesukoneessa (mahtuvat 8kg kotikoneeseen), mikä vaikutti lopulliseen ostopäätökseen. Sohva on ostettu uutena Lundian myymälästä.

Marimekon Lumimarja koristetyynyt löysivät tiensä sohvalle tuomaan väriä. Meidän olohuoneesta on pelottavasti tullut tylsän värinen, joten pientä väriä oli saatava. Tyynyt löytyivät kirppikseltä.

Sohvan toiselle laidalle on löytänyt tiensä Artekin ritiläpenkki. Tämä vanha klassikko, jota olen aina rakastanut. Siitä tulee mummola mieleen. Mummin luona penkki toimittaa kukkapöydän virkaa, meillä se odottaa pöytävalaisinta sekä mahdollisesti aikakausilehtiä tai kirjoja. Tai sitten siitä tulee myös meillä kukkapöytä, vielä ei tiedä. Bonuksena, myös tästä saa tarvittaessa lisäistumapaikkoja. Ritiläpenkki löytyi Tori.fi palvelusta.

Lattiatyynyt ovat itsetehdyt, joiden valmistuksesta kirjoittelin kesäkuussa.

Olohuoneen lattia odottaa VM-carpetin Valokki mattoa. Seinille on ilmestymässä valokuvista teetettyjä tauluja. Olohuoneen katosta puuttuu valaisin, jonka valinta on muuttunut mahdottomaksi tehtäväksi. Huone kaipaa myös kukkia, jospa vaan löytäisin itsestäni piilossa olevan viherpeukalon. Pikku hiljaa. Ehkä meillä on jouluna valmista?

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *