Hae
Koivulan Emäntä

Vierustan naiset: Aikuisten loma

Kuva: pixabay

Kaikki loppuu aikanaan. Myös ne hyvät ja ihanat asiat. Näin päättyi tänä aamuna meidän perheen loma, kun mies lähti töihin jättäen minut lasten kanssa jatkamaan lomailua. Hieman tuntui haikealle jäädä taas yksin lasten kanssa kotiin. Onneksi kesästä jäi ihania muistoja sekä satoja kuvia muistikortille, joita saan alkaa purkamaan.

Vielä ei ole aika tehdä meidän kesästä yhteenvetoa, sillä kesä ei ole minun ja lasten osalta vielä ohi. Olemmekin lasten kanssa suunnitelleet näille kolmelle viimeiselle lomaviikolle kaikkea pientä ohjelmaa. Luvassa on päiväretkiä mm. Särkänniemen Koiramäkeen, Pikku Kakkosen leikkipuistoon Tampereelle, Korkeasaari sekä kesäteatteria.  Eli vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…

Mutta koska on maanantai, niin kurkataan miten Vierustan naiset ovat lomalla puuhailleet.

Vierustan naisten loma

”Lapset lomailivat isänsä luona kaksi viikkoa, joten meillä oli mahdollisuus tehdä lomareissu aikuisten ehdoilla. Päätimme jo keväämmällä, että käymme jollain festareilla ja Ilosaarirock sopi meille ajallisesti hyvin. Esiintyjälistalta nousi päällimmäisenä Vesta, Reino Nordin, Amorphis ja Apulanta. Kaikki nähty vähintään kerran aiemmin ja tiesimme, että laatuun voi luottaa jatkossakin.

Majoituksen kanssa meinasi tulla paniikki, kun yksi soluhuoneen vuokraaja perui varauksemme aika viime hetkillä. Päädyimme lopulta telttailuun, kunhan auton vaan saisi teltan lähelle eli tärkeimmät kamppeet lukkojen taakse. Festarialueen viereinen leirintäalue osoittautui meidän kriteereillä parhaaksi, joten varasimme sen. 

Saavuimme pitkän ajomatkan takia Joensuuhun jo torstaina. Hymyllähän ei ole ajokorttia, joten reissaaminen menee aina minun vointini ehdoilla. Hieman vanhasta viisastuneena ymmärsin tarvitsevani lepoa ennen varsinaista tapahtumaviikonloppua.

Leirintäalue oli todella hyvällä paikalla ja maasto sopivan pehmeä telttailuun. Porteilla oli useita työntekijöitä, mutta alueelle kirjautumisessa oli turhaa hidastelua. Ennakkoon varatut paikat olivat vain yhden työntekijän listoilla, jolloin kolme muuta työntekijää seisoi tyhjänpanttina porteilla. Ja heti sisään päästyämme aloimme kaivata ohjeita telttapaikoista ja auton pysäköinnistä. No, maalaisjärkeä käyttäen valitsimme paikan, pystytimme teltan ja purkasimme auton.

Turhaa sähläystä olisi voitu välttää informoimalla leirityjiä heti alkuun kunnolla. Jouduimme siirtämään autoa järkkäreiden pyynnöstä  torstaina ja vielä toistamiseen perjantaina. Alueen yhteisen keittiön oveen ilmestyi aukioloajat vasta toisena festaripäivänä, kun osa porukasta oli käynyt ryskyttämässä tilan ovia yökokkailut mielessä. Leirintäalueen oma sisäänkäynti Ilosaarirockin alueelle oli kätevä, mutta aika ikävä yllätys tuli vastaan yrittäessämme poistua yöllä takaisin sinne. Järjestyksenvalvojat tukkivat tien ja ohjasivat kaikki toiselle portille. Noin 20 000 festarijuhlijaa poistui ulos yhdessä tukkoisessa letkassa, toisiaan tönien, muutaman metrin levyisestä aukosta. Se ei ollut kovin turvallisen tuntuista näillä Ms-taudin väsyttämillä jaloilla.

Aiemmin mainittujen esiintyjien lisäksi joukossa oli muitakin hyviä ja iloksemme myös täysin uusia tuttavuuksia, jotka tekivät festarista ikimuistoisen. Sää oli mitä parhain ja se paransi tietenkin viihtyvyyttä. Teltassa oli mukavan viileä nukkua, mutta päiväsaikaan hiki valui heti siellä käydessämme. Festarialueella vesipisteitä olisi saanut olla paljon enemmän. Vessoja oli mielestäni riittävästi, mutta niiden sijoittelua voisi miettiä paremmin. Esimerkiksi telttalavojen viereisiin vessoihin pääsi vain anniskelualueelta.

Alaikäisten kuului siis asioida keskemmällä aluetta. Anniskelualueille ei mahtunut kaikki halukkaat illan viimeisten esiintyjien aikan. Varsinkin myynnin kannalta asia jäi ihmetyttämään. Samoin se, että ostaessa juomatölkin lisättiin siihen euron pantti. Mitä ei erikseen mainostettu oli se, että anniskelualueella oli omat palautuspisteet tyhjille ja niissä jotkut säästeliäät tekivätkin melkoista tiliä. Itse en ymmärtänyt koko pantin ideaa. Suljettu alue, josta ei saa poistua tyhjän juoman kanssa, miten siitä voi periä panttia?

Tapahtuman pitkän historian perusteella järjestelyistä jäi hämmentävän amatöörimäinen olo, enkä usko, että tiemme tulee enää uudestaan kulkemaan kohti Ilosaarirockia. Kokemuksena kuitenkin tämäkin ja mukavia muistoja jäi.” Anni Halen

Kun Anni ja Hymy kävivät meillä kyläimessä ennen Ilosaarirocki, olin hieman kateellinen heidän tulevasta lomasta. Hetken podin, että kumpa minäkin saisin viettää pari päivää pelkestään aikuisessa seurassa ja festareille. Hetkellinen kaipuu nuoruusvuosiin valtasi minut.

Mutta onneksi tämä kesti vain hetken. Olen mukavuuden haluinen. En jaksa enää remuta festareilla vaan kuusi tuntia Puuhamassa riittää ja sitten olenkin valmis kaatumaan omaan sänkyyn nukkumaan. Ei tietenkään Puuhamata voi verrata Ilosaarirockiin, mutta ymmärtänette pointin?

Mitä teidän kesään on kuulunut? Lomalla lasten vai aikuisten kanssa? Vai sekä että?

Lomaterkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *