Hae
Koivulan Emäntä

Kaikki on heikun keikun Taaborin kesäteatterissa!

Kuva: Taaborin kesäteatterin kuvapankki

*Kaupallinen yhteistyö Taaborin kesäteatterin kanssa

”Taaborissa kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Siellä on Peppi Pitkätossu, la hop sula hei sula hopsan saa.”

Astrid Lindgrenin tarinat itsenäisestä ja uskomattoman vahvasta tytöstä, Peppi Pitkätossusta, ovat klassikkoja. Rakastetun satuhahmon tarinat syntyi vuonna 1940, kun Astrid Lindgrennin piti kertoa sairaana olevalle tyttärelleen tarinoita. Tarinat alkoivat elää ja muuttuivat lopulta kaikkien lasten rakastamiksi satukirjoiksi. Myöhemmin kaikkien rakastama Peppi on nähty valkokankaalla niin kuin teatterin lavoilla.

”Tää on parempi kuin Peter Pan! Voidaanko katsoa uudelleen?”

Meillä on luettu Peppi Pitkätossun tarinat kevään ja kesän aikana useamman kerran. Ässä on ehkä yhtä rakastunut kuin äiti, tähän ihanaan, toisinaan valehtelevaan tyttöön, joka voi nostaa hevosen ja tekee itse räiskäleet. Peppi Pitkätossu tarinoiden opetus on luultavasti se, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti ja lapset pystyvät tekemään itse uskomattomia asioita, kun heidän vain antaa yrittää. Pepissä on uskomattoman ihania ominaisuuksia, joita mielestäni saisi olla jokaisella lapsella. Peppi on hauska, oikeudenmukainen, reipas, toimelias, vahva ja tietysti hieman kuriton sekä omapäinen.

Taaborin kesäteatterin Peppi oli aivan loistava. Kirjasta tutut kohtaukset pääsivät lavalle, kun näimme kuinka Peppi yritti opetella kiertotaulua koulussa ja käyttäytyä kahvikutsuilla. Anna Hanskin rooli sosiaalityöntekijänä sekä Pepin enkeliäitinä kosketti. Upea valinta rooliin. Mutta entäs itse Peppi! Tähän ei ole sanoja. Täydellinen. Juuri tällaiseksi olen aina Pepin kuvitellut. Ässäkin kysyi, että oliko tuo se oikea Peppi? Sanoisinko, että täyden kympin suoritus.

näytelmän suurin kehu tuli kuitenkin Ässältä. Hän totesi tämän olleen parempi kuin Peter Pan näytelmä ja se on paljon se. Mikään näytelmä ei ole aikaisemmin vetänyt vertoja Peter Panille, jossa Ässän isosisko esiintyi. Nyt löytyi haastaja.

Astrid Lindgrenin valloittava klassikkonäytelmä Peppi Pitkätossu nähdään Taaborin kesäteatterilla vielä kuusi kertaa. Näyttelijöinä loistavat mm. Erika Vikman, Anna Hanski sekä Valtteri Lehtinen.

Taavi Vartialle työryhmineen näytelmä on jo kymmenes Taaborinvuorella. 10-vuotisjuhlanäytelmänä nähtävä toteutus noudattaa tarkasti alkuperäistä käsikirjoitusta. Ohjaaja Vartian luotsaamana syntyy unohtumaton kesäteatterielämys koko perheelle – samalla elokuvallisella otteella, kuin jo yhdeksänä kesänä aiemmin. Näytelmän suomennos on Liisa Ryömän käsialaa ja se perustuu Staffan Götestamiin dramatisointiin lastenkirjaklassikosta.

Seuraavat esitysajat ovat:

28.7 ja 29.7 klo16 sekä 30.7, 31.7, 1.8 ja 2.8 klo18.

Varaa liput ja hyppää mukaan seikkailuun!

Suosittelemme Ässän kanssa lämpimästi tätä näytelmää kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Tämä oli ehkä tämän teatterikesän paras näytelmä.

Ampiaisvaroitus!Taaborin kesäteatterilla on runsaasti ampiaisia, joten suosittelemme Ässän kanssa ottamaan mukaan epipenin (jos on allerginen) taikka ampikyy pakkauksen. Lisäksi kehoitamme välttämään makeiden juomien ja herkkujen syöntiä katsomossa, näin annamme mahdollisimman mukavan kesäteatteri elämyksen kaikille, kun ei tarvitse huitoa makean perässä pörrääviä ampiaisia.

Kiitos Taaborin kesäteatteri ihanasta perjantai illasta! Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu.

Terveisin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *