Hae
Koivulan Emäntä

Kesäinen hintalappu – 5 henkisen perheen hinta Suomen lapsiperheiden ykköskohteissa

Leikkipuistossa

Kirjoitin heinäkuun alussa siitä, kuinka yritän tarjota lapsille mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia ja elämyksiä korvatakseni puuttuvat isovanhemmat. Eli toisin sanoen raahaan lapsiani aina mahdollisuuksien mukaan kaikkiin huvituksiin, jotteivat he jää enää mistään muusta paitsi. Rahalla ja huvillahan tiettävästi voidaan korvata paljon… No, ainakin on hauskaa.

Tänä kesänä tämä taisi mennä, sanoisinko, hieman överiksi. Olemme juosseet lasten kanssa Särkänniemessä, Linnanmäellä, Puuhamaassa, Sealifessa, Korkeasaaressa sekä Flamingon kylpylässä. Joissakin kohteissa olemme käyneet useamman kerran. Rahaa on palannut niin, että heikompaa hirvittäisi.

Katsotaanpa mikä oli meidän kesän hintalappu. Hintalapussa on mukana kaksi aikuista, 15vuotias, 3vuotias sekä 1vuotias.

Särkänniemi on aina ollut minun yksi suosikeista. Siellä on ehdottomasti huvipuistojen parhaat laitteet sekä kaikkea muutakin hauskaa puuhaa, kuten ihastuttava Koiramäki sekä Angry Birds leikkipaikka. Särkänniemessä alle 3 vuotiaat huvittelevat ilmaiseksi muutamassa laitteessa sekä koiramäkeen pääsevät ilmaiseksi. Yli 3 vuotiaat, mutta alle 120cm lapset pääsevät huvittelemaan 40€ ja yli 120cm Särkänniemiranneke on 46€. Etukäteen ostettuna säästää muutaman euron.

Meidän perheeltä Särkänniemen sisäänpääsyyn upposi 147,90€ johon sisältyi kaksi yli120cm särkänniemiranneketta, yksi alle 120cm särkänniemiranneke sekä yhden aikuisen sisäänpääsy koiramäkeen. Aikuisista vain toinen osti särkänniemirannekkeen, jolla pääsi kaikkiin Särkänniemen kohteisiin paitsi SuperParkkiin. Lisäksi ostimme 10€ pelipoletteja, joilla pääsimme kokeilemaan onnea erilaisissa taitopeleissä. Ei voitettu jättipehmoja, mutta pienet pehmolelut ja karkkipussit saatiin lohdutuspalkinnoksi.

Hupia riittää tuohon hintaan koko päiväksi. Meidän porukka viihtyi kokonaiset yhdeksän tuntia huvittelemassa. Paljon jäi näkemättä ja kokematta. Hupia riittäisi ehdottomasti kahdelle päivälle. Ehkä ensi vuonna?

Särkänniemessä meillä oli omia eväitä mukana, mutta päädyimme silti buffetiin syömään sekä ostamaan koko porukalle vohvelit välipalaksi ja aikuisille lisäksi kahvit. Ruokailuun rahaa upposi 142€.

Särkänniemeen upposi viisi henkisen perheen reissuun huimat 300€! Tähän voidaan vielä lisätä 10€ pysäköintimaksu, jolloin kokonaissummaksi syntyi 310€.

Linnanmäki on loistopaikka, sillä siellä on runsaasti puuhaa perheen pienille ilmaiseksi. Alueelta löytyy jopa 9 ilmaislaitetta, jotka mainiosti riittävät touhukkaalle 3 vuotiaalle. Eli ranneke ei todellakaan ole välttämättömyys. Tämän ansiosta teimme Linnanmäellä kesän aikana useamman reissun. Yhdellä kerralla ostimme sisäänpääsyn Sea Lifeen ja toisella kerralla kävimme hurvittelemassa myös maksullisissa laitteissa esikoisen toiveesta.

Pääsyliput Sea Lifen oli 61€, johon kuului kolme aikuisten lippua (yli 14v maksavat aikuisten sisäänpääsyn) sekä yksi lasten sisäänpääsy. Alle 3 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Samalla reissulla kävimme huvittelemassa Linnanmäen ilmaislaitteissa ja kävimme syömässä ranskalaiset sekä isot vohvelit. Näihin upposi 50€. Kokonaisuudessa reissuun meni 101€.

Teimme Linnanmäelle yhden reissun, jolloin ostimme toiselle aikuiselle, teinille ja Ässälle rannekkeen. Rannekkeisiin upposi 117€. Linnanmäellä kaikkien ranneke on saman 39€, jolla pääsee huvittelmaan kaikkiin laitteisiin, pituusrajat toki huomioiden. Lisäksi ostimme 10€ pelipoletteja. Ja kävimme toisella 10€ onkimassa sekä vetämässä narua. Ruokiin, jätskeihin ja poppareihin upposi 150€. Kokonaishinta 287€.

Retki Puuhamaahan oli poikien ensimmäinen. Esikoisen kanssa olimme käyneet Puuhamaassa 10 vuotta sitten. Reissu oli nostalginen, sillä paikka ei ollut muuttunut tippaakaan 10 vuodessa. Puuhaa riitti jokaiselle ja kaikilla oli hauska päivä.

Puuhamaahan sisäänpääsy on kaikilta yli 3 vuotiailta 25,50€. Eli meidän viisi henkisen perheen sisäänpääsy oli jo 102€. Vaikka mukana oli omat eväät, niin silti puuhamaasta tuli ostettua jäätelöä, ranskalaisia ja pillimehuja. Herkkuihin upposi vajaa 40€. Kokonaissumma oli 142€.

Korkeasaari on iät ja ajat kuulunut meidän retkikohteisiin kesällä. Korkeasaari on aivan loistava koko päivän retkikohde, jossa riittää monenlaista puuhaa. Korkeasaareen sisäänpääsy maksaa aikuisilta 16€ ja 4-17 vuotiailta lapsilta 8€. Ennakkoon ostettuna säästää sen muutaman euron. Meidän perheen sisäänpääsy oli yhteensä 40€, sillä perheen pienimmät pääsivät vielä tämän kesän molemmat ilmaiseksi. Korkeasaaressa meillä on aina omat eväät kylmälaukussa, sillä paikan päällä on hyvät grilli- sekä eväspaikat. Mikä sen parempaa kuin istua viltillä eväitä syöden ja nauttia kauniista kesäpäivästä.

Flamingo spa on loistava kohde vesisateella. Kesähinnastolla vesipuistossa huvittelu maksaa aikuiselta 18€ ja 3-13 vuotiailta lapsilta 10€. Kolme tuntia riekkumista kylpylässä korvaa ulkoilun ja väsyttää meidän pojat. Huvin hinnaksi tuli meidän perheeltä 46€. Teini ei ollut innostunut lähtemään kylpylään pikkuveljien ja vanhempien kanssa. Ihme tyyppi!

Näiden reissujen lisäksi olemme tehneet reissuja ilmaisiin kohteisiin. Retkellä ollaan käyty Seurasaaressa, Porvoossa, Launeen perhepuistossa, Sääksjärvellä, Mustikkamaalla sekä Hangossa. Vaikka kohde on ilmainen, niin reissussa palaa aina jonkin verran rahaa. Tulee ostettua jäätelöä, käytyä kahvilla taikka syömässä ulkona. Rahan menoa ei vain voi estää. Onneksi kesä on kuitenkin vain kerran vuodessa ja siihen on aikaa säästää koko tylsä talvikausi.

Yhteenveto:

Meidän viisi henkisen perheen huvitteluun upposi tänä kesänä 926€. Tähän summaan voidaan lisätä retkieväät sekä matkaliput taikka bensarahat. Eväitä en laskenut ”ylimääräiseksi” menoksi, sillä kotonakaan syöminen ei ole ilmaista. Muutaman euron säästö olisi tullut, jos olisimme huomanneet ostaa kaikki liput ennakkoon.

Huvitteluun olisimme helposti saaneet rahaa kulumaan huomattavasti enemmän. Säästöä tuli eväistä sekä siinä, ettei ostettu molemmalle aikuiselle ranneketta. Emme olisi kuitenkaan päässeet kaikki yhtäaikaa laitteisiin, koska perheen pienintä ei olisi voinut jättää yksin. Parin vuoden päästä tilanne onkin aivan toinen, kun molemmat pojat pääsevät hupilaitteisiin. Silloin voimmekin  tuplata kesän hintalapun. Taitaa tulevaisuudessa jäädä muutamat maksulliset kohteet käymättä.

Miten paljon teidän kesä tuli maksamaan?

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *