Kuva: pixabay
Lauantai oli jännittävä päivä. Olin ensimmäistä kertaa yli neljään vuoteen ilman lapsia reissussa. Päiväristeily Tallinnaan ystävän kanssa tuli todella tarpeeseen. Vaikka tällaiset nopeat pyrähdysreissut ovat melko raskaita, antavat ne silti voimaa taas jaksaa arkea.
14 tuntia ilman lapsia. Vain aikuista seuraa, juoruamista, elämän analysointia ja iloista hauskan pitoa.
Tämä on sitä, mitä jokainen äiti tarvitsee aika-ajoin, jotta voi olla super-äiti.
Kokosimme reissusta YouTube videon, jossa kurkataan missä kaikkialla kävimme sekä mitä pidimme paikasta.

Meillä oli alkuun hyviä suunnitelmia mitä tehdä Tallinnassa. Suunnittelimme piknikiä puistoon, vanhassa kaupungissa hengailua ja piipahdusta vankilamuseoon. Mutta niin kuin hyvillä suunnitelmilla on tapana, niin nämäkin kariutuivat yksi toisensa jälkeen.

Sade- ja ukkoskuurot vesittivät piknikin ja tekivät vanhassa kaupungissa talsimisen ikäväksi kokemukseksi. Vankilamuseo taasen oli päättänyt sulkea ovensa pysyvästi jo vuonna 2016. Joten tästä reissusta muodostui puhtaasti shoppailureissu. Ei yhtään huono juttu.

Tallinna on muuttunut todella paljon siitä, kun tein sinne ensimmäisen tyttöjen reissun. Se on siistiytynyt, modernisoitunut ja hintataso on noussut. Piraattitavarat ovat lähes kadonneet ja merkkiliikkeet tulleet tilalle. Enää ei ole halpaa. Mutta edelleen on mahdollista tehdä löytöjä, jos jaksaa etsiä.

Paljon meni rahaa?

Matkat satamaan 12,60€

Laivamatka 19€

Aamupala laivalla 15€

Jäätelö Gelato Ladies vanhassa kaupungissa 5,40€

Tuliaskarkkeja Kalev tehtaanmyymälästä 5,10€

Cafe Latte Robert´s Coffeesta 3,70€

Neljä poikien yöpukua Pepcosta 18,80€

Päivällinen Babyback ribs & BBQ 13,50€

Laivalta karkkia, Sensai ripsiväri, pehmolelu 42€

Iltapala laivalla 6,50€

YHTEENSÄ 141,60€

Vapaapäivän hinnaksi tuli kokonaisuudessaan 141,60€. Onko se sitten paljon vai vähän? Olihan tuo melko kallista, mutta jokaisen sentin arvoista. Päivä oli hauska ukkosesta ja epäonnistuneesta ruokailusta huolimatta. Reissun pääasia oli kuitenkin vain tauko arjesta ja hauskan pito. Siinä onnistuttiin täydellisesti.

Terkuin, Kati