Hae
Koivulan Emäntä

Konmaritettu talo kaipaa sisältöä – Koti asukkaiden näköiseksi

Remontin jäljiltä meillä on melko tyhjää. Tavaroita on viety pois remontin tieltä. On konmaritettu oikein kunnolla. Ja nyt kun koti on saatu tyhjäksi, ei oikein tiedä mistä aloittaa täyttäminen. Osaa tavaroista ei enää haluta lainkaan takaisin, vaan kärrättiin suorinta tietä kaatopaikalle. Osa tavaroista eivät vain enää sovi uudistettuun kotiin, mutta ei niitä raaskisi heittää poiskaan, joten ne on sullottu varastoon. Tavaraa toisaaltaan on, mutta silti koti huutaa tyhjyyttä.

Perusasiat, kuten sohva, keittiön kalusteet, sängyt ja sen sellaiset ovat löytäneet paikkansa. Mutta muuten on tyhjää. Ja niin kovin valkoista, että oikein silmiin sattuu. Seinät huutaa tyhjyyttä ja lattiat tuntuvat kylmille ilman mattoja. Kaikkialla on uutta ja jotenkin kliinistä. Ei näytä enää sille viihtyisälle kodille.

Millainen on sitten se viihtyisä koti?

Rehellisesti sanottuna, tällä hetkellä en tiedä millainen on viihtyisä koti tai oikeammin millainen on meille se viihtyisä tai oikeammin koitoisa koti. Mutta siitä olen täysin varma, että se ei ainakaan ole täysin valkoinen. Meidän koti tarvitsee ihan ehdottomasti värejä. Ja jotain mikä tekee siitä meidän kodin.

Tällä hetkellä olemme niin hyvässä tilanteessa, että voimme etsiä sitä juuri meille sopivaa tyyliä. Pikku hiljaa täyttää tyhjänä olevaa kotia. Löytöjen ympärille voimme rakentaa sen omannäköisen talon ja kodin. Vaikka olemme sisustuksellisesti tällä hetkellä hukassa, on meillä pieni aavistus miten haluamme täyttää osan kodista.

Kuvista tauluiksi

Remontin aikana päätimme luopua kaikista merkityksettömistä tauluista, jotka olimme ostaneet vain sisustuselementeiksi ja koska oli kiva kuva. Tilalle oli saatava jotain, joten päädyimme tekemään meidän kuvista tauluja. Ensimmäinen tauluseinä valmis. Seuraava on jo kovaa vauhtia rakentumassa.

Sopiiko valokuvat tauluiksi? Onko itse rakkautta tuoda omia perheenjäsenten kuvia seinille ja koristaa niillä koko talo? Tämä jakaa mielipiteitä. En oikein ollut ihastunut ajatuksesta aiemmin, että minun kuvani roikkuisi meidän seinällä jossakin. Mutta pikku hiljaa ja oikeilla kuvilla olen lämmennyt ajatukseen.

Ylläoleva tauluseinä on tällä hetkellä yksi lempiseinistäni meidän kodissa, vaikka siinä roikkuukin muutama kuva minusta. Samaan tyyliin rakentuu käytävän seinät sekä lasten leikkihuoneen seinät. Ruokailutilaan tilaan tulee meidän ottamia kuvia kakuista sekä juhlista. Aulaan pääsevät meidän kaikki nykyiset ja edesmenneet rakkaat nelijalkaiset ystävät. Makuuhuoneisiin tulee sekalaisesti meidän suosikkikuvia. Yllätyksekseni meidän teinityttö halusi ripustaa omaan huoneeseen pikkuveljien kuvat. Vanhemmat eivät kuitenkaan päässeet pärstäkertoimellaan koristamaan teinin seinää.

Pienin askelin lähestymme erittäin kotoisaa kotia, joka takuu varmasti näyttää asukkailleen.

Mikä sinusta tekee kotoisan kodin? Mistä sinun kotisi tunnistaa?

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *