Hae
Koivulan Emäntä

Värikäs broileripata riisillä

Laitetaanpa piiiitkästä aikaa reseptejä tulemaan. Meillä on koko kesä grillailtu, eikä ole juurikaan mitään uutta ja innovatiivista tehty keittiössä, minkä vuoksi ei ole ruokareseptejä ilmestynyt. Koko kesän aikana meillä ei ole edes leivottu, mikä on suoranainen ihme taloudessa, jossa asuu useampi jauhopeukalo ja herkkusuu. Mutta ehkä tässä syksyn aikana saamme tämänkin homman käyntiin. Ainakin toivottavasti.

Mutta nyt laitetaan tästä meidän ensimmäinen resepti tälle syksyä. Meillä tehtiin viikonloppuna hieman erilainen kanapata ja lisukkeeksi tuli täysjyväriisi. Tämä pata valmistui nopeasti, joten sopii hyvin myös arkiruuaksi.

Värikäs broileripata

450g broilerin fileesuikaleita

öljyä

punainen ja keltainen paprika

250g pakastepapuja

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

2 valkosipulin kynttä

3tli punaista currytahnaa

250g kookoskermaa

ruukku korianteria

suolaa

mustapippuria

Pilko sipulit ja murskaa valkosipuli ja kuullota nopeasti tilkassa öljyä. Lisää broilerin fileesuikaleet pannulle sekä currytahna, jotta maku ehtii imeytyä suikaleisiin. Pilko paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi taikka suikaleiksi. Lisää kasariin kookoskerma, paprikat ja pakastepavut. Anna hautua hetki. Pilko sillä aikaa tomaatit ja silppua korianteri. Lisää pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Tarjoile riisin kera.

Olin tästä ruuasta aika fiiliksissä, sillä meidän yhtäkkiä nirsoilemaan alkanut kolme vuotias syö ennätysnopeasti lautasensa tyhjäksi ja halusi lisää. Jopa ne eriskummalliset pavut upposivat ilman vastaväitteitä. Ehkä meillä oli jos grilliruoka ähky ja kaivattiin ihan ”tavallisia” ruokia.

Ihanaa aurinkoista tiistaita kaikille! Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *