Hae
Koivulan Emäntä

Vierustan naiset: Kerrotaanko vanhemmille?

Kuva: Pixabay

Elämäntilanne muuttui ja niin tuntuu kaikki aikataulut pettävän. Elämä menee jonkinlaiseen shokkitilaan. Kaikkea pitäisi tehdä, mutta mitään ei tunnu saavan aikaiseksi. Sitten astuu mukaan itsensä ruoskinta ja parjaaminen. Ja se ei tietenkään hyödytä lainkaan, pikemminkin päinvastoin. Kamalaa myöntää ettei olekaan superihminen. Olenkin vain tavallinen ihminen, jonka pitää toisinaan priorisoida elämäänsä.

Tämän vuoksi Vierustan naisten tarina ei saanut jatkoa maanantaina. Yritin, mutta en saanut aikaiseksi. Maanantai muuttui tiistaiksi ja lopulta venyi tähän päivään eli keskiviikkoon. Mutta nyt tänään odotettu osa näiden upeiden naisten tarinaa. Tarinassa palataan siihen tilanteeseen, kun Anni kertoo vanhemmilleen Hymystä.

Kerrotaanko?

”Tytöt ottivat Hymyn vastaan paremmin kuin ikinä olisin voinut haaveillakaan (Kun Hymy saapui taloon.). Seuraava askel olikin kertoa ilouutinen vanhemmilleni, veljelleni ja tämän vaimolle. Kaikki tuntui niin täydelliseltä, että aloin pelkäämään negatiivista vastaanottoa. En tiedä muuta syytä pelolleni, mutta sillä hetkellä sekin riitti. Onhan se normaalia jännittää uuden seurustelukumppanin esittelyä omille läheisilleen. Lisäksi olin samalla tulossa ulos kaapista, joskaan en sinne varsinaisesti ollut edes ehtinyt kunnolla sulkeutumaan. Tiesin perheeni olevan järkevä, mutta en voinut tietää, mitä ajatuksia heissä heräisi, kun kyseessä olisikin oma lapsi, sisko yms. 

Stressasin lopulta turhaan. Perheeni oli vilpittömästi onnellinen puolestamme, niin kuin myös muut läheiset sukulaiset ja kaverit. Valitettavasti vielä tänäkään päivänä kaikki ei ole yhtä suvaitsevaisia ja aivan jokaista meidän suhteemme ei ole miellyttänyt. Uskon kuitenkin, että antamalla aikaa, hiukan hitaamminkin lämpenevät näkevät lopulta sukupuoliasian yli ja tajuavat meidän olevan kaksi hyvin onnekasta ihmistä, jotka yksinkertaisesti sopivat yhteen. 

Tiedostamme pääsevämme tämän päivän Suomessa helpolla. Suuri arvostus kuuluu menneiden sukupolvien tienraivaajille. He ovat kestäneet, valistaneet ja taistelleet tasa-arvon puolesta. Vieläkään yhteiskuntamme ei ole täysin valmis, mutta olemme kiitollisia naapurustomme lämpimästä vastaanotosta ja tyttöjen koulun henkilökunnan sekä koulukavereiden vanhempien suhtautumisesta perheeseemme. Perheemme on osa Jokelaa.” – Anni Halen

Rakastan tätä Annin ja Hymyn tarinaa. Tämä on osoitus siitä, että Suomi voi muuttua. Pala palalta, vähän kerrallaan astelemme kohti sellaista Suomea, jossa olemme kaikki oikeasti tasa-arvoisia ja voimme olla ylpeitä siitä keitä me olemme. Hienoa!

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *