Hae
Koivulan Emäntä

Hei rakas, lähdetään lomalle viimenkin! – Ja pakataan lapset mukaan…

RoomaanOlen loman tarpeessa. Olemme koko perhe loman tarpeessa. Viimeinen vuosi on ollut todella raskas. Talon laajennus on imenyt viimeisetkin mehut ihan täysin. Kotinurkat ovat alkaneet tympiä. Vaikka kuinka rakastan kotiamme, niin kyllä nämä nurkat on nyt nähty ja lomalle on päästävä.

Loman tarpeeni on alkanut näkyä. Suutun herkästi. Itkeskelen. Ja vaeltelen päämäärättömästi paikasta toiseen. Toisinaan taas toimin kuin robotti. Teen koko ajan jotakin, tekemättä kuitenkaan mitään. Mieheni on alkanut ymmärtää uupumukseni laadun

Rakas, lähdetäänkö yhdessä lomalle?

Viimeinkin! Viimeinkin mieheni kysyi, että lähdetäänkö yhdessä lomalle. En kuitenkaan osannut odottaa jatkoa: ”Otetaan pojat mukaan.” MIKSI?!?! Miksi pitää ottaa pojat mukaan? Emmekö voisi lähteä kahdestaan? Ennen kuin edes esitän kysymystä, tiedän vastauksen. Emme saa ketään vahtimaan poikia. Ei ole ketään, joka ottaisi lapset edes muutamaksi päiväksi.

15 vuotta naimisissa ja ei häämatkaa, ei lomailua kahdestaan. Miksi? No, ensin ei ollut rahaa. Sitten ei ollut lomaa. Lapsenvahti puuttui. Sitten taas ei ollut rahaa. Ja kun taas viimein oli rahaa, niin ei saatu lomaa samaan aikaan. Vuodet ovat vierineet ja samat syyt pyörivät edelleen. Olemme jo ajatuksissa tulleet siihen tulokseen, että häämatkalle lähdetään aikaisintaan 30 vuotishääpäivänä. Silloin lapset varmasti pärjäävät keskenään sen aikaa, kun me vanhukset pidämme hieman lemmenlomaa.

Nyt lähdemme kuitenkin yhdessä lomalle. Vaikka lapset lähtevät mukaan, on tämä silti meidän kahden matka. Onhan tämä ensimmäinen kerta, kun lähdemme yhdessä Tukholmaa (tai oikeastaan Leviä) pidemmälle. Olen innoissani ja olen saanut uutta virtaa. Enää pitäisi päättää minne mennään, koska lähdetään ja kauanko ollaan. Siinäpä vasta pohdittavaa. Onneksi muutama seikka helpotti valintaa.

Ei ole rahaa

Ei ole lomaa

=

Pidennetty viikonloppu Euroopassa

Piirtänyt Kati Turunen

Lopulta kohteen valinta oli yksinkertainen. RUOKA! Ruoka oli se mikä ratkaisi meidän matkakohteen. Ja kaikki jotka tuntevat minut, niin tietävät ettei kohteemme voi olla mikään muu kuin ROOMA.

Lokakuussa pakkaamme matkalaukut ja hyppäämme finskin kyytiin. Karistamme neljäksi päiväksi Suomen pölyt vaatteistamme ja astelemme yhdessä kohti seikkailua.

Olemmekin jo yhdessä pohtineet missä kaikkialla käymme, tuolla ihanassa rakkauden kaupungissa.

Nämä on nähtävä

Colosseum

Pantheon

Largo di Torre Argentinan rauniot

Villa Borghese puisto

Vatikaani

Näiden turistikohteiden lisäksi odota upeita katutaideteoksia, kahviloita, jäätelöä, ruokaa ja rentoa meininkiä. Matkustusajankohtamme onkin aivan loistava lomailuun, koska se on sesongin ulkopuolella, eikä Roomassa pitäisi olla suuria jalkapallo-otteluita. Rooma on kuitenkin suurkaupunki ja siellä on turisteja aina, joten varaudumme suosituimmissa turistikohteissa väentungokseen.

Nyt sitten pitäsi jaksaa muutama viikko puurtaa töissä ja opinnoissa. Ja sitten se on: Arrivederci! 

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *