Hae
Koivulan Emäntä

Syksyinen omenajuustokakku

Julkaisin tällä viikolla instassa kuvan tekemästäni omenajuustokakusta, johon sain todella nopeasti kyselyä, että onko kyseessä kakku, joka on aiheuttanut jossain leivontaryhmässä jonkin sortin villityksen. Tällainen somekakku on minulta kiireessä mennyt aivan ohi. Jäin aivan verekseltään kiinni, etten ole seurannut somea lainkaan muutamaan viikkoon. Minä, joka tuntuu olevan koko ajan somessa… Totuus tulee ennemmin taikka myöhemmin esiin, en ikävä kyllä roiku somessa. Minulla ei ole siihen aikaa. Kiitos opintojen, kolmen lapsen, kahden koiran sekä aloittelevan yritystoiminnan, josta myöhemmin lisää.Omenajuustokakku

Mutta nyt tähän kakkuun. Tein tosiaan tällä viikolla omenajuustokakun, kun sain pitkästä aikaa keskimmäisen lapsen kummitädin meille syömään ja kahvittelemaan. Päätin hänet yllättää taas jollain villillä viritelmällä. Monet minut tuntevat tietävät, että rakastan ylikaiken mummini omanapiirakkaa sekä kaikkia juustokakkuja. joten päätin heittäytyä villiksi ja yhdistää nuo herkut.

Leipomani kakku on yhdistelmä mummini omenapiirakkaa, valion omenajuustokakkua sekä foodien juustokakkua. Eli kyseessä taitaa olla oikeammin sekametelisoppa, kuin mikään kakku. Hieman hirvitti, miltä tämä tulee maistumaan, mutta raadin tulos oli: almost perfect! Ainoa asia mitä olisimme lisänneet, niin salted caramel kastike päälle. Tämä kakku pääsi ehdottomasti jatkoon.

Omenajuustokakku

Omenajuustokakku

Pohja:

50g voita

175g Bastogne keksejä

Täyte:

150g maustamatonta tuorejuustoa

150g vanilja tuorejuustoa

300g maitorahkaa

2tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

Karamelisoidut omenat:

3 keskikokoista omenaa

(käytin royal gala omenaa, mutta granny smith sopisi paremmina)

50g voita

1,5dl fariinisokeria

2tl kanelia

Päällinen:

75g voita

1dl intiaanisokeria

1dl vehnäjauhoja

2dl kaurahiutaleita

2tl kanelia

Aloita valmistus pohjasta. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, käytin halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaa. Mursrkaa keksit tehosekoittimessa hienoksi. Nypi voi keksimuruseokseen. Painele tiiviiksi irtopohjavuon pohjalle sekä seinille. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Valmista karamelisoidut omenat. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata voi teflon pohjaisessa kattilassa. Lisää fariinisokeri ja kaneli. Kun sokeri on sulanut, lisää omenakuutiot. Anna hetki jäähtyä.

Aloita täytteen valmistus. Notkista juustot. Riko kananmunien rakenne kulhossa, lisää notkistetut juustot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja vanilja sokeri sekä tavallista sokeria halutessasi. Mielestäni kakku ei vaadi lisää sokeria, vaikka tarkoitukseni oli sitä laittaa täytteeseen, mutta unohdin. Sekoita täyte tasaiseksi. Lisää karamelisoidut omenat täytteen sekaan ja kaada lopuksi irtopohjavuokaan tasaisesti pohjan päälle.

Valmista lopuksi muruseos kakun päälle. Nypi sokeri, kaurahiutaleet, jauhot sekä kaneli voin kanssa tasaiseksi massaksi ja ripottele irtopohjavuokaan täytteen päälle tasaisesti.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa n. 50-60 minuuttia. Paistoin kiertoilmauunilla, joten kakku kypsyi todella tasaisesti, jos et käytä kiertoilmauunia, suosittelen paistamaan ensin 200 asteessa n. 10 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpötila 175 asteeseen, jolloin kakun päällinen tulee kauniin ruskeaksi. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin kakku ehtinyt kunnolla jähmettyä.

Tarjoile kahvin ja kermajäätelön kera.

Omenajuustokakku

Tällainen kakku siis tosiaan tuli tehtyä. Kakkuun saa hieman lisäraikkautta vaihtamalla vanilja tuorejuuston esim sitruuna tuorejuustoon. Maitorahkan voi korvata kermaviilillä, jolloin kakku muuttuu hieman kevyemmäksi. Omaan makuuni tämä oli täydellinen. Seuraavaksi teen hieman raikkaimmilla omenilla ja lisään päälle salted caramel kastikkeen.

Kannattaa myös kurkata Sormet suuhun blogin versio tästä syksyn hittikakusta.

Terkuin, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *