Hae
Koivulan Emäntä

Bataatti-broileripata

bataatti-broileripata

Olen instagramissa alkanut julkaisemaan meidän arkipäivien ruokalistaa. Ruokalista on saanut todella paljon positiivista palautetta. Ruokalista on pyritty suunnittelemaan lapsiperheille sopivaksi, jotka on helposti muutettavissa gluteenittomiksi sekä maidottomiksi. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan vaihtelevuus ja ravitsevuus.

Minulta myös toivottiin, että julkaisisin ruokien reseptejä. Osa ruokalistan ruokien resepteistä on aikaisemmin julkaista blogissa. Nyt pyrin tuottamaan blogin puolelle vastedes säännöllisemmin reseptejä sekä myös uusien kokeilujen tuloksia. Ja nyt julkaisen instagramissa toivotun reseptin.

Bataatti-broileripata

2 bataattia

1- 2 sipulia

2 pkt pekonia

450g broilerin fileesuikaleita

rasia tuoreita herkkusieniä

1 prk Valio Koskenlaskija

kasvisfondi

suolaa

Gram Masala -maustetta

Chiliä tuore tai kuivattua maun mukaan

Kuori bataatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli lohkoiksi, saa olla melko uhuita lohkoja. Laita kasvikset kulhoon ja mausta fondilla.

Pese sienet hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Paloittele pekoni.

Kypsennä sienet pannulla. Sienet ovat valmiita, kun ovat päästäneet nesteet ulos ja saaneet kauniin ruskean värin. Nosta lautaselle odottamaan.

Kuumenna pekoni isossa teflon kattilassa taikka paistokasirissa. Rasvan irrotessa lisää broilerin fileesuikaleet ja paista, kunnes ne ruskistuvat. Mausta suolalla, garam-masalalla ja chilillä. Lisää kasvikset ja sienet lihojen joukkoon. Kääntele hetki. Lusikoi päälle Koskenlaskija. Hauduta kannen alla, kunnes bataatit ovat kypsyneet. Bataatit kypsyvät n. 10 min.

Tarjoile ruoka esimerkiksi riisin taikka tuoreen salaatin ja leivän kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *