Hae
Koivulan Emäntä

Lapsille maistuva Teriyaki-lohi

Teriyaki-lohi

Itämaiset ja voimakkaasti maustetut ruuat ovat usein lapsiperheissä ehdoton ei. Tämä usein johtuu siitä, että kuvitellaan voimakkaasti maustetun ruuan olevan yhtäkuin tulinen ruoka. Asiahan ei kuitenkaan ole näin, jos niitä mausteita käytetään kohtuudella. Aikuiset voivat lisätä ruokaan omaan ruokaa helposti esimerkiksi chiliä, jos kaipaavat ruokaan tulisuutta.

Meillä lapset on totutettu pikkuhiljaa voimakkaisiin, täyteläisiin ja itämaisiin makuihin. Tämän vuoksi lapset tuntuvatkin himoitsevan kaikkea, mikä on ”kunnolla” maustettu. Tämä onkin meidän vanhempien onni, sillä saamme laittaa paljon meidän lempiruokia niiden perinteisten nakkien ja ranskalaisten ohella. Tässä onkin yksi meidän ehdottomasti lempiresepteistä, joka on vuosien varrella jalostunut nykyiseen muotoonsa.

Teriyaki-lohi

Kokonainen lohifilee

ripaus merisuolaa

Teriyakikastike

0,5dl soijakastiketta

2rkl ruokokidesokeria

1rkl riisiviinietikkaa

raastettu valkosipulinkynsi

1rkl raastettua inkivääriä

Pinnalle

1 lime

tuoretta korianteria

chiliä

Laita lohifilee sopivan kokoiseen uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla. Halutettassasi käännä lohifilee ennen uuniin laittamista nahkapuoli ylöspäin, jolloin saat nahan helposti irrotettua lohesta tämän kypsyttyä. Paahda lohifilettä 225-asteiseessa uunissa n. 10 minuuttia. Valmista tällä välin Teriyaki-kastike.

Sekoita pienessä kattilassa Teriyaki-kastikkeen ainekset. Keitä kastiketta niin kauan kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Tähän menee ihan pari minuuttia.

Ota lohi pois uunista ja irrota nahka. Valuta lohen päälle Teriyaki-kastike ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia.

Silppua korianteri ja viipaloi lime. Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko pieniksi.

Kun lohi on kypsä, ripottele pinnalle chili (huom! vain osaan lohta, katso että lasten osaan ei mene chiliä!). Asettele limerenkaat tasaisesti lohen päälle ja halutessasi purista hieman limemehua lohen päälle. Lopuksi ripottele korianteri silppu.

Tarjoile riisin kanssa.

Tämän ruuan valmistukseen meni kokonaisuudessa aikaan. 40 minuuttia, joten sopii loistavasti arkiruuaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *