Hae
Koivulan Emäntä

Takaisin täällä — Vapaana kuin taivaan lintu

Nyt on yksi aikakausi elämässäni taas päättynyt. Tuntuu omituiselle. Ehkä hieman tyhjälle. Samaan aikaan, kun helpotuksen aallot hyökyvät ylitseni, tunnen surua ja haikeutta. Pääasiallinen tunne on kuitenkin helpotus.

Olin kuvitellut, että bloggaaminen ison median alla olisi upeaa. Toki se olisi voinut ollakin, mutta ei minulle. Kun katsoin lapseni valokuvaa saitilla, alkoi rintaani puristaa. En halua tehdä tätä enää, ei tämä ollutkaan unelmani. Olin sokaistunut menestykselle ja kuvittelin haluavani kuuluisuutta. En minä sitä näin halunnut.

Aloin miettimään jokaista sanaani. Pelkäämään arvostelua ja ikäviä kommentteja. Mitä enemmän jaoin perheestäni, avasin sydäntäni ja tunteitani, tunsin haavoittuvaisuuteni. Altistin lapseni arvostelulle. Aloin pohtimaan mitä ja missä jaan asioita lapsista ja oikeuttani tähän.

Samaan aikaan minun piti miettiä mitä minulta halutaan. Perhe ja lifestyle tarinoita. Elämänmakuisia postauksia tosi elämästä. Tarinoita, joita olin kirjoitellut. Mutta en ollutkaan tiennyt miltä tuntuu kirjoittaa tarinat jollekin toiselle.

Kaduin. Kuka minä olen päättämään lapseni julkisuudesta? Antamaan toisen päättää missä ja milloin tarinani jaetaan. Otan takapakkia. Palaan takaisin juurilleni.

”Tänään on koko elämäni ensimmäinen päivä” — sanotaan. Sellainen tunne minulla on nyt. Blogini tuntui useamman kuukauden riippakivelle, into puuttui ja tunsin syyllisyyttä. Nyt olen pakoista vapaa ja saan tehdä mitä haluan.

Kokemus oli hyvä ja opettavainen. Opin itsestäni uutta. Nyt on hyvä jatkaa ja mennä eteenpäin. Muuttua ja muovautua paremmaksi.

Blogini tulee muuttumaan. Vähitellen pala kerrallaan. Luvassa on edelleen tarinoita elämästä, reseptejä syvällisiä pohdintoja kaikesta maan ja taivaan välillä. Mikään ei tule muuttamaan, mutta samalla kaikki muuttuu. Toivottavasti parempaan suuntaan.

❤️ Kati

2 kommenttia

  1. Lady of The Mess kirjoitti:

    Onnittelut päätöksestä! Itse tein samanlaisen ratkaisun muutama vuosi sitten enkä ole päivääkään katunut. Kuulun tälläkin hetkellä pariin pienempään verkostoon, mutta ne ovat enemmänkin vertaistuen antajia eivätkä rajoita millään lailla bloggaamistani.
    Suuressa portaalissa jo se, että ei voinut itse vaikuttaa siihen, mitä blogini bannerissa mainostetaan, tuotti ärsytystä – ja soti omia arvoja vastaan.

    • Kati kirjoitti:

      Kiitos. Tuo mainostus oli ärsyttävää. Ikävintä oli juuri se, että saattoi joutua mainostaa sellaista tuotetta, jota ei allekirjoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *