Hae
Koivulan Emäntä

Kananuggetit ja lohkoperunat — Lasten suosikkipikaruoka itse tehtynä

Äitiiii, voidaanks mennä mäkkiin? Mä haluisin nuggetteja.

Näitä lauseita olen saanut kuulla viime kesästä alkaen, kun keskimmäinen lapseni pääsi pikaruuan makuun. Enää ei maistuisi äidin lihapullat eikä makaronilaatikko. Niiden mukana ei edes tule lelua! Todella tylsää siis…

Otin syksyn tavoitteeksi päihittää pikaruokapaikat ja yrittää tehdä lasten lemppareita itse. Kotona itse valmistettuna pikaruoka ei valmistu pikana. Maku kuitenkin korvaa menetetyn ajan, joten vastaisuudessa ainakin kananuggetit tulee valmistumaan meillä kotona. Myös lasten mielestä nämä olivat ehdottomasti parempia kuin missään pikaruoka paikassa.

Kananuggetit

500g kanan fileitä

5-6dl Corn flakes muroja

2 kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

1-2 valkosipulin kynttä

1tl paprikajauhetta

1tl mustapippurirouhetta

1tl suolaa

2rkl rypsiöljyä

Leikkaa rintafileet 4-5 suikaleeseen. Murskaa corn flakes murot pussissa kaulimen avulla ja kaada esim. syvälle lautaselle. Lisää muro murskan joukkoon mausteet ja öljy. Murskaa valsipuli ja lisää muro-maustesekoitukseen. Sekoita hyvin. Laita kananmunat toiseen lautaseen ja riko munien rakenne. Kolmanteen lautaseen kaada jauhot. Pyörittele kananpalat ensin jauhossa, sitten kananmunissa ja lopuksi muro-mausteseoksessa. Laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paista 225 asteisessa kiertoilmalla uunissa n. 20-25min.

Lohkoperunat

6-8 perunaa

öljyä

2-3 valkosipulin kynttä

1-2tl paprikamaustetta

Mustapippuria

Suolaa

Kuori perunat ja paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita isoon astiaan, kaada päälle öljyä sekä mausteet. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin keskitasossa (kiertoilmalla) 225 asteessa n.25min tai kunnes perunat ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.

Tarjoile perunat ja nuggetit currymajoneesin ja tuoreiden vihannesten kanssa. Herkullista!

❤️ Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *