Hae
Koivulan Emäntä

3 x kirjavinkki lapsille — Ota BookBeat haltuun lasten kanssa

*Sisältää mainoslinkkejä

*kaupallinen yhteistyö BookBeatin kanssa

BookBeat 3 x kirjavinkki

BookBeat on ollut meillä käytössä jo muutaman kuukauden ja täytyy sanoa sen olevan ihan loistava keksintö. Erityisesti minua ilahduttaa se, että pystyn joko kuuntelemaan taikka lukemaan haluamiani kirjoja. E-kirjat ovat erittäin hyviä erityisesti niissä tilanteissa, kun huone pitäisi pitää pimeänä nukkuvien lasten vuoksi. Tabletilta luettaessa ei välttämättä muuta valoa tarvitse, tämän vuoksi e-kirjat on meidän perheessä nostaneet suosiota.

Nyt pimenevien iltojen kunniaksi ajattelimme julkaista meidän 3 x kirjavinkki lapsille. Nämä ovat olleet meidän kohta nelivuotiaan pojan suosikit BookBeatilta.

Siiri ja koppava kaniini

Sinikka Nopolan Siiri-kirjat on ihania äänikirjoja rauhoittumishetkiin. Äänikirjat kestävät n. 15 minuuttia, joten sen jaksaa juuri loistavasti kuunnella aktiivinen 3 vuotias.

Siiri-kirjoissa seikkailee pieni Siiri-tyttö parhaiden kavereiden, kolmen Oton kanssa. Kirjoissa paneudutaan alle kouluikäisen arjen pieniin ja tärkeisiin tapahtumiin hassunkurisella tavalla. Näitä kirjoja myös äiti kuuntelee tai lukee mielellään.

Siiri ja koppava kaniini kirjassa kurkataan mitä tapahtuu, kun Siiri ja Otot saavat ajatuksen kasvattaa porkkanoita. Onnistuuko porkkanan kasvatus ja millaisia haasteista matkan varrelle tulee?

BookBeat 3 x kirjavinkki

Onni-pojan talviseikkailu

Tämä Sanna Pelliccionin kirjasarjan 13 osa jatkaa lyhyiden satujen linjaa. Äänikirja kestää n. 10 minuuttia, mutta on juuri sopivan mittainen 2-5 vuotiaille hiljentymiseen. Tämän kirjan jaksaa kuunnella meidän perheen pieninkin isoveljen kanssa yhdessä.

Meillä on alkanut kovasti talvi puhututtaa, joten se näkyy myös lukutoiveissa. Onni-pojan talviseikkailussa matkataan Lappiin ja päästään rakentamaan lumilinnaa sekä tutustumaan hiihtämisen saloihin. Kirjaa kuunnellessa muistelimme meidän parin vuoden takaista lapinreissua ja aloimme suunnittelemaan uutta matkaa Lappiin, talven ihmemaahan.

BookBeat 3 x kirjavinkki

Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia

Kolmas ja tällä erää viimeinen kirjavinnki on, kaikkein aikojen rakastetuimmat sadut eli Muumit. Näitä satuja meillä luetaan nyt iltasaduksi ja aina vain uudelleen. TV-sarjan muumit hyppää kirjoihin ja saa uutta syvyyttä tarinoihin. Nyt meidän nelivuotias jo huomaa missä kohtaa tv-sarjassa on oiottu.

Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia on kirja täynnä opetuksia. Tosin tarinoiden syvin psykologinen opetus ei avaudu lapsille, mutta pistää meidät aikuiset miettimään asioita jälleen kerran uudelleen. Tarinat opettavat, että kriiseistä pystyy selviytymään, mutta se vaatia uskoa ja tahtoa. Toisinaan hieman apuakin.

Tarinoissa käsitellään mm. Viljonkan onnettomuuden pelkoa, millaiseksi elämä menee, jos koko ajan pelkää kaikkea. Tähän Ässä tokaisi Vilijonkan olevan aivan kuin isomummo, joka hössöttää kaikesta. Hieman sai äidin virnistelemään. Viljonkka kuitenkin onnistuu pääsemään onnettomuuden pelostaan päästämällä irti vanhasta.

Näitä kirjoja meillä on viimeisen kuukauden aikana luettu lapsille.

Mitä teillä luetaan? Mikä olisi sinun kirjavinkki?

❤️ Kati

PS. oletko jo liittynyt Koivulan emännän postituslistalle? Jos et, niin nyt voisi olla hyvä aika liittyä, niin saat maksimissaan kaksi kertaa kuukaudessa  mielenkiintoisimmat postaukset, viikonruokalistan sekä vinkkejä suoraan sähköpostiisi.

Liity Koivulan emännän postituslistalle

* indicates required

(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]=’EMAIL’;ftypes[0]=’email’; /*
* Translated default messages for the $ validation plugin.
* Locale: FI
*/
$.extend($.validator.messages, {
required: ”Tämä kenttä on pakollinen.”,
maxlength: $.validator.format(”Voit syöttää enintään {0} merkkiä.”),
minlength: $.validator.format(”Vähintään {0} merkkiä.”),
rangelength: $.validator.format(”Syötä vähintään {0} ja enintään {1} merkkiä.”),
email: ”Syötä oikea sähköpostiosoite.”,
url: ”Syötä oikea URL osoite.”,
date: ”Syötä oike päivämäärä.”,
dateISO: ”Syötä oike päivämäärä (VVVV-MM-DD).”,
number: ”Syötä numero.”,
digits: ”Syötä pelkästään numeroita.”,
equalTo: ”Syötä sama arvo uudestaan.”,
range: $.validator.format(”Syötä arvo {0} ja {1} väliltä.”),
max: $.validator.format(”Syötä arvo joka on yhtä suuri tai suurempi kuin {0}.”),
min: $.validator.format(”Syötä arvo joka on pienempi tai yhtä suuri kuin {0}.”),
creditcard: ”Syötä voimassa oleva luottokorttinumero.”
});}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

2 kommenttia

  1. Minna M kirjoitti:

    Heinähattu ja Vilttitossu, Peppi sekä Miina ja Manu ovat 5-vuotiaan lempparit ja niitä hän kuuntelee cd:ltä ja Storytelistä. 8-vuotiaskuunteli Me Rosvolat. Tykkäsi paljon. Itsekin olen nyt kuunnellut useamman kirjan.

    • Kati kirjoitti:

      Me kävimme kesällä katsomassa Peppi Pitkätossun teatterissa ja meidän 3v rakastui. Nyt olemme lukeneet myös Pepit yhdessä. Ihan mahtavaa, kun poika jaksaa nykyään kuunnella pidempiäkin tarinoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *