Hae
Koivulan Emäntä

Musta ei ole lasten väri – Vai olisiko sittenkin?

Mustaa on pidetty kautta aikojen kuoleman, surun ja pimeyden värinä. Se yhdistetään synkkyyteen, vakavuuteen ja pahuuteen. Sitä käytetään hautajaisvaatteiden värinä. Surevat pukeutuvat mustiin, kunnioittaen näin vainajaa. Musta ilmaisee pahuutta, kuten musta kissa, musta lista, musta pörssi  ja musta raamattu. Musta herättää negatiivisia, kielteisiä ja surullisia mielleyhtymiä.

Toisaalta musta kiehtoo. Siinä on jotain salaperäistä ja maagista. Jotain kiellettyä. Ainakin jos vanhempaan väestöön on uskominen.

Teinityttönä löysin mustan värin ja motokseni tuli ”värillä ei väliä, kunhan se on musta”. Pukeuduin mustaan aina. Osaltaan se teki minulle suojapuvun, jonka avulla piilouduin maailmalta, mutta se on toinen tarina Edelleenkin vaatekaappini koostuu suurimmilta osin mustista vaatteista. Onhan musta armollinen, se hoikentaa ja antaa anteeksi pienet sotkut. Musta sopii kaikkeen ja sitä on erittäin helppo yhdistellä. Kyllä, musta on ehdottomasti edelleen luottovärini.

Saako lapset pukea mustiin?

Ennen vanhaan lapsia ei saanut missään tilanteessa pukea mustiin. Hautajaisiin lapset pukivat valkeat vaatteet osoittaen näin puhtautta, herkkyyttä ja toivoa. Lapset ovat iloinen asia, joten musta ei ole perinteisesti ollut lasten väri.

Nyt olen löytänyt mustan myös lasteni vaatekaappiin. En aikaisemmin voinut kuvitella pukevani lapsieni päälle mustaa, niin hyvin minuun oli iskostettu ajatus surun ja murheen väristä. Nykyään kuitenkin tehdään aivan ihania mustia vaatteita lapsille, kuten nämä veikeät koolabahin vaatteet, jotka löytyivät alennusmyynnistä.

Sain kuitenkin kuulla kunniani, että olen uskaltanut pukea lapseni mustaan. En kuitenkaan näe, miksei musta sopisi lasten vaatekaappiin. Toki voi näyttää tylyltä, jos lapsi olisi aivan koko mustissa. Onneksi asusteilla ja vaatteiden kivuilla kuvilla mustaa saa hieman pehmennettyä. Vai mitä mieltä olet näistä?

Tämä Ässän päällä oleva Koolabahin villapaita on aivan uskomattoman ihanan tuntuinen. Paita on sopivan ohut, joten siinä ei tule kuuma sisällä. Paita ei kutita eikä kiristä. Tietenkin mageella kuvalla saattaa olla osuutensa siihen, miksi poika haluaa laittaa sen aina päällensä.

Onhan nuo aika coolit poikien päällä? Ainakin sopivat minun mielestä täydellisesti meidän pojille. Ehkä kuvastaa heidän luonnetta? Ovat aikamoisia pojan viikareita. Ja kuten huomaa, olen hurahtanut tähän samisteluun vaikka olen aikaisemmin pitänyt sitä naurettavana ja höperöiden äitien juttuna. Ehkä minusta onkin kuoriutunut höperö äiti? Mutta ei kai se haittaa?

Mitä mieltä sinä olet? Voiko mustaa pukea lapsen ylle?

Kirpakkaa alkuviikkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *