Hae
Koivulan Emäntä

Jouluinen mutakakku (gluteeniton)

Joulu ja suklaa. Ne ovat erottomaton parivaljakko. Jouluna ei voi olla liikaa suklaata tarjolla. Kaikki suklaan muodot käy. Ainakin jos minulta kysytään. Rakastan suklaata, enkä voi vastustaa kiusausta, jos jossakin näen suklaaherkun. Mieheni usein naureskelee, että ihan sama millaista suklaata kotiin tuo, niin ihan varmasti se katoaa. Oikeassa on. Ehkä minun pitäisi olla asiasta hieman nolona, mutta suklaa on minun yksi harvoista paheista, joten annettakoon se anteeksi.

Mutakakku on yksi minun suosikki jälkiruuista. Mitä suklaisempi sen parempi. Nyt joulun kunniaksi päätettiin hieman tuunata meidän vanhaa reseptiä. Joten nyt meidän mutakakku sai After eight hunnun ja siitä tuli taivaallisen hyvää! Tämän kakun kelpaa laittaa vaikka itsenäisyyspäivänä kahvipöytään.

After eight mutakakku

Ainekset

75 voita

3 kananmunaa

2 dl tummaa sokeria

100g tummaa suklaata (gluteeniton)

1 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

2 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

½ dl maitoa

Pinnalle

8–10 After Eight -suklaapalaa

Sulata rasva ja suklaa kasarissa, jäähdytä hetki. Sekoita joukkoon sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, irtopohjavuokaan (20cm). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun hetki jäähtyä ja laita vielä lämpimän kakun päälle After Eight -suklaat. Anna niiden sulaa. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI:voit käyttää myös tummaa kaakaojauhoa, mutta silloin mutakakku ei jää niin löysäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *