Hae
Koivulan Emäntä

Vieraskynä: Pysytäänkö uuden vuoden lupauksissa?

Olen saanut paljon kommentteja koskien postaustani ”Vuonna 2019 minä..”. Kiinnostus lupauksissa pysymisestä on ilmeinen. Tämä postaus sai rakkaan ystäväni Mantan kirjoittamaan omista uuden vuoden lupauksistaan sekä ajatuksista pysyä lupaukissa.

”Hei Kati!

Tammikuu jolkottaa jo pian puolessa välissä ja ensimmäiset uuden vuoden lupaukset alkavat rikkoutua. Itse en ole juuri koskaan luvannut mitään, pari kertaa olen luvannut lopettaa tupakoinnin, epäonnistuen. Tälle vuodelle lupasin pitää myrkylliset ihmiset pois elämästäni. 

Aloitin uuden vuoden leikkauttamalla pitkät hiukseni lyhyiksi, joten tämän vuoden projekteja on niiden kasvattaminen. Lisäksi suunnitelmiin kuuluu uutta tatuointia iholle. 

Ilman lupauksia voin todeta, että jossain vaiheessa varmasti on edessä kaappien tyhjennys ateriakorvikkeista ja siitä seuraa hetken dieetti. Rahatilanne tulee varmasti ajamaan, että joutuu miettimään mitä on varaa syödä, joten ruokavarastojen tyhjentäminen tulee luonnostaan. Saapahan samalla siivottua kaappeja. Sen mukana pudonneet kilot ovat pelkkää plussaa. Marraskuussa huomasin stressaavan elämäntilanteen vieneen mukanaan 12 kiloa, joka näkyy jo ulkoisessa olemuksessa sekä vaatteiden koossa. Ennen reisistä hyvin istuneet farkut näyttävät boyfriend-farkuilta ja alushousut tippuvat jalasta. Kilojen kariseminen voisi jatkua, mutta tosin ehkä tietoisemmin. 

Vieraskynä: korkokengät, uusi vuosi
Kuva: Pixabay

Keväällä eron jälkeen hurahdin uudestaan sitten teinivuosien käyttämään korkokenkiä. Talveksi olen löytänyt täydelliset saappaat ja nilkkurit sekä lämpimille keleille kiilakorkotennarit. Ilman korkoja olen yli 180 cm pitkä ja näytän varmasti koroissani samalta kuin eräs bambi liukkaalla jäällä tai gaselli opetellessaan kävelemään. Näin ollen voin luvata opetella kävelemään koroilla uudestaan ja samalla julistan tehtäväksi löytää täydelliset korkkarit ja ballerinat kesälle. Samalla voin hieman hymistellä menneeni eteenpäin, eräs eksäni joskus kuittaili, etten koskaan osta naisellisia kenkiä, vaan pelkkiä tennareita ja lenkkareita. Yksinkertaisin selitys toki asiaan on se, että minulla on leveä lesti, eikä naisellisten kenkien löytäminen ole aina helpointa. Nykyään on kuitenkin onneksi alettu huomioimaan se, että meitä isojalkaisia naisia alkaa olemaan enemmän ja usein olemme myös pitkiä, mutta tahdomme kulkea kauniissa kengissä korot kopisten. 

Näin kun asiaa miettii, ei minun ”lupauksissani” ole mitään uutta tälle vuodella, voin vain olla oma ihana itseni ja sama itsekäs akka kuin ennenkin. Toipumiseni syksyisestä loppuun palamisesta on kuitenkin vasta aluillaan ja näen tärkeimmäksi keskittyä omaan mielenterveyteen ja -rauhaan kuin tekemällä loppujen lopuksi katteettomia lupauksia siitä, kuinka minusta tulisi parempi ihminen. Vai lupasinko juuri keskittyä itseeni?

Miten on sinun lupauksiesi laita? Vieläkö intoa riittää, miten motivoit itsesi pitämään lupauksistasi kiinni? Entäpä miten sovitat kiireiseen arkeesi lupaukset terveellisemmästä elämästä, riittääkö tunnit vuorokaudessa? Otammeko liikaa stressiä siitä, että kuinka meistä tulee joka vuosi uusia, innokkaita, terveellisempiä, urheilullisempia superihmisiä? Onko kaikki rehkiminen sen arvoista, että voi sanoa toteuttaneensa lupauksensa? 

Rakkaudella, Manta ”

Olenko onnistunut pysymään uuden vuoden lupauksissa?

Miten on käynyt minun lupauksieni? No, nyt on kymmenen päivää takana herkuttomuutta ja olo on loistava. Kovia mielitekoja ei ole ollut tai ei ainakaan mitään sellaisia mistä en olisi päässyt yli. Salilla olen jälleen innostunut käymään ja viimeisen 10 päivän aikana olen sieltä itseni löytänytkin jo viisi kertaa, eli joka toinen päivä. Liikunnan huomattavalla lisäämisellä saatta olla myös vaikutusta herkkuhimon vähentymiseen sekä energisyyden lisääntymiseen.

Opinnot rulla hyvin. 28.1 valmistun virallisesti seksuaalineuvojaksi ja seksuaaliterapeutin opinnot etenevät tavoitevauhtia. Eli melko hyvässä boogiessa mennään.

Ja mitä muihin projekteihin, niin villasukkia valmistuu tappavan tasaiseen tahtiin, taidan kohta luoda niille oman verkkokaupan… hehheh… ja tällä hetkellä kuuntelen BookBeatista Äärimmäisen onnen ministeriötä ja luen opintoihini liittyen Ben Malisen Häpeän monet kasvot kirjaa.

Omalla kohdalla voin sanoa, että lupaukseni ovat olleet todellakin kannattavia. Viimeinkin ajattelen omaa hyvinvointiani ja teen töitä sen eteen. Toivon koko sydämestäni, että tämä tila jatkuu. Uskon jo lyhyessä ajassa saavutettujen tulosten lisäävän motivaatiota. Instagramin puolella olenkin jakanut edistymistäni ja kertonut kuulumisiani koskien elämäntapamuutoksiani, mutta kerrottakoon nyt vielä: olen virkeämpi, energisempi ja mikä parasta painokin on alkanut laskea. Ensimmäisen viikon aikana minulta tippui huimat 1,7kg, mikä on varmasti ollut vain elimistööni kertynyttä nestettä. Rehkiminen ei ole ollut ikävää vaan tuonut suurta nautintoa. Yritän tästä lupauksesta tehdä itselleni uuden elämäntavan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *