Hae
Koivulan Emäntä

Miten sujuu #nobuy2019 -haaste?

#nobuy2019 haaste on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Tiesin tämän olevan haastavaa, mutta näin haastavaa… Tästä minulla ei ollut mitään käsitystä. Viimeisen kuukauden ajan olen pohtinut todella paljon kulutustottumuksiani ja huomannut todella monen asian olevaan pielessä.

OSTAN HETKEN MIELIJOHTEESTa

Kun päätin ottaa osaa #nobuy2019 haasteeseen, huomasin ostavani todella paljon asioita hetken mielijohteesta. Haasteen aikana olen huomannut, kuinka kulutan hetkiä selaillen verkkokauppoja klikkailen tavaroita koriin. Normaalisti olisin useimmat ostokset viennyt loppuun saaakka, mutta nyt motivaatio pysyä ruodussa on voittanut.

 

OLEN KOUKUSSA VAATTEISIIN

Vielä kuukausi sitten saatoin väitttää, että etten juurikaan osta vaatteita. MIKÄ VALE! Minähän olen ostamassa niitä näköjään jatkuvasti. Ja siltikään minulla ei ole vaatikaapissa mitään päälle pantavaa. Olen elänyt jossain ihmeellisessä harhassa. #nobuy2019 haasteen myötä todellisuus on viimein valjennut minullekin.

 

OSTAN SOPIMATTOMIA VAATTEITA JA ASUSTEITA

Jokin asia voi näyttää hyvältä mallin päällä, mutta itselle ne eivät vain sovi. Tämän olen saanut todeta useasti. Ostan ilmeisen paljon sovittamatta ilman palautusoikeutta taikka postimyynnistä jaksamatta nähdä palautuksen vaivaa. Siellä ne vaaatteet ja asusteet sitten makaavat kaappini hyllyillä käyttämättä.

 

kirjat ovat heikkouteni

Olen aina ollut lukijatyyppiä. Rakastan kirjoja. Rakastan näköjään myös niiden shoppailua. Mikään muu ei sykähdytä minua niin kovasti kuin kirjakaupoissa pyöriminen uutuuskirjojen selailu. Jokainen kirja on oma seikkailunsa. En voi itselleni mitään…

Tunika ja legginsit

Kuukausi #nobuy2019 haastettaa takana

Kuukausi tosiaan on nyt kulunut ja kiellettyjä ostoksia on tullut tehtyä. Puolustukseksini sanon, että kaikki on tullut tarpeeseen.

Ostokset:

  • uusi ipad
  • bluetooth näppäimistö
  • suojakuoret tablettiin
  • 6 kirjaa
  • 2 neuletakkia

Ja kuten luvattu olen luopunut myös tavaroista. Olen tyhjentänyt vaatekaapistani prisman muovikassillinen rikkinäisiä vaatteita pois, vanhan tabletin annoin lapsille ja muutaman kirjan annoin eteenpäin.

Rehellisesti sanottuna, en olisi tarvinnut uutta tablettia, mutta koska minulla oli syntymäpäivä ja tabletti oli tarjouksessa sekä lapset olivat toivoneet tablettia omaan käyttöön, hairahduin. Olin myös haaveillut tabletista, johon saisi näppäimistön, ostin sen haaveilemani näppäimistön. Toki se tabletti tarvitsi uudet kuoret… joten luonnollisesti ne lähti mukaan.

Kirjoja minun on vaikeampi selittää. Lupasin etten ostaa kirjoja, jos ne saa lainattua. Hyi minua! Mutta jos se nyt yhtään auttaa, niin ostamani kirjat ovat ammattikirjallisuutta ja ne ovat alansa perusteoksia. Eli ne on ihan hyvä omistaa omassa kirjahyllyssä.

Noita neuletakkeja en voi mitenkään puolustella. Olin heikko. Ne oli todella hyvässä alessa ja niille jäi hintaa yhteensä vain 32€. En todellakaan olisi niitä tarvinnut, mutta minkäs sitä itselleen voi.

Kaiken kaikkiaan olen melko tyytyväinen suoritukseeni. Varsinkin kun mietin, mitä kaikkea olisin ostanut ilman haastetta. Ensi kuussa tulen rikkomaan haastetta kenkien osalta, sillä huomasin etten omista yhtäkään ehjää paria kevätlenkkareita.

<3 Kati

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *