Hae
Koivulan Emäntä

Pinaattipasta ala Koivulan emäntä

Pinaattipasta on yksi meidän perheen vararuuista. Tähän herkkuun kaapeistamme löytyy melkein poikkeuksetta ainekset. Aika huvittavaa, että meidän kaapeissa oikeasti on, tämän ruuan ainekset melko usein. Mutta siihen on varsin hyvä syy, miksi näin on.

Tiedättekö ne päivät, kun tulet kotiin ja kaikilla on kiljuva nälkä. Jääkaapissa ei ole mitään valmista ja kaiken lisäksi se tuntuu muutenkin huutavan tyhjyyttä. Samantien alkaa kaduttaa ettei kurvannut mäkkärin kautta. Tekisi mieli pakata lapset takaisin autoon ja lähteä sinne pirun mäkkäriin vaikka lähimpään on matkaa 17kilometriä ja aikaa kuluu yli puolituntia. Nälkäkiukussa aivot eivät meinaa enää lainkaan toimia ja kaikki ruoka minkä itse tekee kestää kauemmin kuin drive innistä ruuan haku.

Sellainen fiilis minulla on aika ajoin. Fiilistä usein siivittää epätoivo ja tekisi mieli alkaa kiljua, että jättäkää kaikki minut rauhaan. Onneksi olen useista vahingoista viisastunut ja olen oppinut varaamaan kaappeihin kaikkea jännittävää, joista voi loihtia nopeasti ruokaa aina tarvittaessa.

Meidän pinaattipasta resepti syntyi vahingossa. Olin ostanut ainekset aivan eri ruokiin, mutta olin unohtanut ostaa puolet reseptien aineksista. Joten heitin pannulle sekaisin vähän kaikenlaista ja volá, syntyi herkullinen pinaattipasta.

Pinaattipasta ala Koivulan emäntä

100g Tuoretta baby pinaattia

3 isoa tomaattia

1 punasipuli

3 valkosipulin kynttä

1prk Mutti tomaattimurskaa

Suolaa, sokeria ja mustapippuria

Öljyä

Mozzarella juustoa

Spagettia

Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Lorauta pannulle reilu annos öljyä. Lisää sipulit ja freesaa hetki. Lisää pinaatti ja anna niiden lämmetä ja käpristyä. Kun pinaatti on vetäytynyt ja pehmentynyt, lisää joukkoon tomaattimurska sekä tilkka vettä. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna hautua n. 10-15min. Tarjoile spagetin ja revityn mozzarella juuston kanssa.

Pinaattipasta olisi täydellistä tuoreen valkosipulipatongin taikka bruchetta leipien kanssa.

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Nam! Mitä tomaateille tehdään? Paloiteltuna tomaattimurskan kanssa samaan aikaan ruoan joukkoon?

    • adminkati kirjoitti:

      Hups, lisäsin tomaatit loppuvaiheessa ja annoin vain hetken pehmetä. Paloittelin melko pieneksi, jotta lapset sai ne kivasti syötyä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *