Hae
Koivulan Emäntä

Lukusuositus: Röyhkeyskoulu

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen saanut viime aikoina useita lukusuositus -pyyntöjä. Lukijat ovat laittaneet minulle viestiä ja kysyneet, mitä luen opintoihini liittyen sekä vapaa-ajalla. Luenko jotain todella mielenkiintosta? Monet minut tuntevat tietävät minun olevani lukutoukka. Minulla on usein kolmekin kirjaa kesken, joita luen sekaisin aina fiiliksen mukaan. Lisäksi luen lapsilleni todella paljon lastensatuja ja -romaaneja sekä pienempiä kuvakirjoja. Joka viikko tulee luettua useita kirjoja.

Äänikirjat

Ensimmäisen kerran sain noin puolivuotta sitten pyynnön tehdä blogiini lukusuositus osion. En kuitenkaan ole saanut sitä aikaiseksi vaikka ajatus houkutti. Ongelmaksi koitui se, että ajattelin ettei minun kirjamieltymykseni palvele ketään ja onko minulla ylipäätään mitään sanottavaa lukemistani kirjoista. Viime aikoina olen alkanut muuttaa ajatusta tästä, sillä olen lukenut todella monta erittäin hyvää kirjaa, joista olen enemmän kuin innoissani. Esimerkiksi aiemmin tässä kuussa vinkkaamani ”Pysäytä tunnesyöminen” oli todella loistava kirja, jonka lukeminen edottomasti kannattaa. Se avasi ainakin minun silmäni.

Joten tästä eteenpäin alkaa aika ajoin ilmestymään lukusuositus -avainsanan alle erilaisia lukusuosituksia. Aina, kun saan käteeni mielestäni loistavan kirjan tulen siitä kertomaan oman mielipiteeni. Lukusuositus voi olla meidän lapsia puhuttava lastenkirja, elämäntaito-opas, romaani taikka tietokirja. Nämä voivat olla äänikirja taikka tavallinen kirja. Mitä vain.

Röyhkeyskoulu

Muutama viikko takaperin sain Tuuma-kustannukselta arvostelukappaleen Jenni Janakan Röyhkeyskoulu. Tämä kirja osui ja upposi. Kirjaa lukiessa eteenpäin ymmärrän mitkä asiat ovat aina olleet minun menestykseni esteenä. Kirjasta löytyvien tehtävien tekeminen on tuntunut äärimmäisen työläälle ja kaikkia en ole uskaltanut tai edes voinut toteuttaa. Mutta jo tehtävien lukeminen ja niiden vaativuuden ymmärtäminen on saanut minut tiedostamaan itsestäni ja omasta toiminnastani uusia asioita.

Olen aina tiedostanut, että olen ns. kiltti tyttö. Haluan olla toisille mieliksi, minun on vaikea sanoa ei ja kritiikin kestäminen tuntuu toisinaan aivan sietämättömälle. Kirjan tehtävä nro. 21 sai minut pohtimaan asioita taas entistä syvällisemmin.

Kun lupaudut tekemään toiselle jotain, pysähdy miettimään, teitkö sen siksi, että halusit vältellä mahdollisia ikävyyksiä tai epämukavaa hetkeä, jonka kieltäytyminen olisi aiheuttanut?

Niinpä niin, kirja vahvistaa tosiasiaa minusta. Välttelen epämukavia hetkiä ja konflikteja, joten suostun tekemään asioita, joita en muuten tekisi.

Kiltti tyttö ei pääse pomoksi

Röyhkeuyskoulu -kirja on meille kaikille kilteille tytöille, jotka haluavat elämältään hieman jotain muutakin tyytyä tilanteeseensa ja miellyttää muita. Vaikka olemme oppineet, että vaatimattomuus on kaunista, se ei kuitenkaan vie meitä eteenpäin työuralla. Sanonnassa ”Kiltti tyttö ei pääse pomoksi” on vinha perä. Kun mietimme millä sanoin kuvaamme pomoja, niin sieltä ei löydy sanaa kiltti. Pomot ovat itsevarmoja, jämäköitä, ilmaisevat itseään sujuvasti, eivätkä pyytele turhaa anteeksi.

Röyhkeyskoulu kirjassa on loistavia havaintoja naisten elämästä ja asemasta työmarkkinoilla, miksi me emme edelleenkään pärjää työmarkkinoilla vaikka elämme niin kutsutussa tasa-arvon maassa sekä miten historia edelleen vaikuttaa meidän ajatteluun ja toimintatapaan. Röyhkeyskoulun tavoitteena on opettaa näkemään oma osaaminen ja luottamaan itseen. Naisten on aika oppia ilmaisemaan omia mielipiteitään häpeilemättä ja anteeksipyytelemättä. On jo aikakin tulla lokeroista ulos ja näyttää mihin pystymme. Naiset eivät ole vain niitä hiljaisia kilttejä työntekijöitä vaan meistä on moneksi.

Röyhkeyskoulu on opas kuinka tulla itsevarmemmaksi. Kirjan tehtävien avulla etsitään fokusta ja pohditaan mihin oikeasti halutaan tähdätä. Tehtävät pistää miettimään, miten sinusta tulee entistä taitavampi ja pätevämpi. Kirja kannustaa meitä naisia jatkuvaan kehittymiseen ja ottamaan haltuun oma ala, oli se sitten mikä tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *