Hae
Koivulan Emäntä

Ihana ihana bratvurstipasta

Bratvurstipasta syntyi vahingossa. Hyvin laadittu viikon ruokalista ei toiminutkaan kiireessä ja unohtuneen kauppareissun vuoksi. Joten yllätin itseni nälkäisenä kahden kiukuttelevan lapsen kanssa kaupasta. Kaupasta, mikä on täydellisessä remontissa ja kaikki on kadoksissa. Voin kertoa, ei ole hauskaa.

Mä haluun makkaraa!

Alkaa kuulua ensimäinen kitinä makkarahyllyn kohdalla. Yritän kuumeisesti pohtia mitä ihmettä laitetaan ruuaksi samalla, kun kuulen koko ajan erilaisia vaatimuksia mitä pitää saada. Tunnen kuinka pinna alkaa kiristyä. Yritän laskea kymmeneen.

Äiti, pastaa!

Silloin alkaa raksuttaa. Rakastan pastaa. Rakastan salaa saksalaisia makkaroita. Väitän etten pidä makkarasta, mutta kyllä raakamakkara aina välillä maistuu. Aloin muistelee kokkiohjelmia ja sitten välähtää: bratvurstipasta! Pasta on aina nopea ruoka. Ja jos vielä käytän tuorepastaa, niin se on vielä nopeampaa. Joten eilen Koivulan keittiössä valmistui extempore ruokana bratvurstipasta ala Koivulan emäntä.

Bratvurstipasta

400g bratvurstia

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

100g emmental juustoraastetta

1 rasia kirsikkatomaatteja

1rkl dijon sinappia

tuoretta basilikaa

sitruunamehua

mustapippuria

oreganoa

2,5dl kermaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota  hetki teflon pannulla reilussa lorauksessa öljyä. Pilko makkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita sekaan. Kypsennä niin kauan, että saavat väriä. Mausta dijon sinapilla, sitruunamehulla, mustapipurilla ja oreganolla. Lisää kerma. Anna hautua kannen alla. Valmista sillä välin tuorepasta ohjeen mukaan. Kun pasta on valmis. Lisää kastikkeeseen juustoraaste ja anna sulaa. Lisää vielä paloitellut kirsikkatomaatit sekä silputtu oregano. Sekoita lopuksi pasta kastikkeen sekaan ja anna vetäytyä muutama minuutti.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *